Komentara: 1
Pregleda: 1853

Poraz odbojkaša Spartaka od Radničkog u Kragujevcu

28.10.2013. u 09:27h
Izvor: Wiener Städtische liga
Posle odličnog otvaranja sezone i pobede u prvom kolu protiv imenjaka iz Ljiga, odbojkaši Spartaka u 2. kolu Super lige doživeli su prvi poraz ove sezone pošto su poraženi na gostovanju u Kragujevcu maksimalnim rezultatom 3:0. Naredni meč Spartak igra pred domaćom publikom u subotu protiv Đerdapa.
Poraz odbojkaša Spartaka od Radničkog u Kragujevcu

Iako su do pobede došli posle tri seta, daleko od toga da je bilo lako. Naprotiv, Spartaki je pružio sjajan otpor i malo je nedostajalo da osvoji makar set, a možda i da učini nešto više od toga.

Velika borba se vodila u prvom setu. Iako je do kraja bio neizvestan, Kragujevčani su od početka bili u prednosti. Vodili su sa 8:5, potom i 16:13, ali Spartak je u završnici pripretio i prišao na „minus jedan“ (21:20). Ipak, Radnički je bio srećniji i spretniji u finišu seta i dobio sa 25:23.

U drugom periodu Spartak je bolje počeo, u ranoj fazi stekao pet poena viška (8:3), ali je potom dozvolio Radničkom da preokrene (16:14). Imali su domaći i četiri poena viška (22:18), ali nije moglo bez drame. Subotičani su izjednačili (23:23), ali za više od toga nisu imali snage – 26:24.

Najmanje uzbuđenja bilo je u trećem setu. Radnički je poveo na prvom tehničkom tajm-autu (8:4), istu razliku zadržao je na drugom obaveznom predahu (16:12), a u završnici imali su i „plus pet“. Spasili su gosti dve meč lopte, ali je ekipa Dejana Matića iskoristila treću – 25:22.

Uglješa Ilić je kod pobedničkog tima prednjačio sa 16 poena, Vulović je dobio priliku i odigrao sjajno, nanizao je 14 poena, a Perović dva manje. Sa druge strane, Crnjanski je meč završio sa 12 poena, Kecman deset, a Janjić osam.

Posle dva odigrana kola Partizan ima maksimalan učinak i 6 bodova, Jedinstvo je poslednje sa 2 poraza i set količnik 1:6, dok Spartak trenutno zauzima 7. poziciju sa 3 boda i negativan set količnik 3:4.

Poraz odbojkaša Spartaka od Radničkog u Kragujevcu

U narednom kolu Spartak je domaćin Đerdapu koji je u perthodnom kolu pobedio ekipu Mladog Radnika sa maksimalnih 3:0. Utakmica se igra 2. novembra od 19 časova u subotičkoj Hali sportova

Izvor: Wiener Städtische liga
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1853
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

ok spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.