Komentara: 15
Pregleda: 5591

Poraz fudbalera Spartaka od Partizana (2:0)

30.11.2013. u 15:43h > 17:57
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka nisu uspeli da iznenade favorizovanog protivnika u okviru 14. kola Jelen Super lige pošto su primili dva gola iz prekida, a posle toga nisu iskoristili svoje dve vrlo izgledne šanse.
Poraz fudbalera Spartaka od Partizana (2:0)

Današnji meč igrao se bez prisustva publike zbog kazne koju je Partizan dobio od FSS zbog incidenata koji su njegovi navijači napravili na 145. večitom derbiju pre nepunih mesec dana.

U totalno nefudbalskom ambijentu bolje se snašao domaćin i osvojio nova 3 boda koja ga drže u minimalnoj prednosti nad večitim rivalom iz Ljutice Bogdana, a Spartaku ostaje da za 4 dana pokuša da spremi taktiku za novi duel sa Partizanom, ovaj put u okviru Kupa Srbije.

Posle prvog poluvremena bez golova, Spartak je imao dobru podlogu da nastavi sa dobrom igrom koja ga je tokom prvog dela držala u egalu sa Partizanom, ali nastavak je nažalost doneo loše vesti za sve navijače Spartaka pošto je domaći tim za samo 8 minuta postigao 2 gola, oba iz prekida (penal i slobodna udarac) i oba gola je postigao mladi Jojić.

Prvi gol je postignut iz penala koji je dosuđen nakon igranja rukom Antonića u šesnestercu. Posle kraće konsulacije sudija dosuđen je penal, a siguran je bio Jojić. Subotičani su pokušali da uvere sudiju da nije bilo osnova za penal, ali ko je gledao prenos preko TV mogao je da vidi na usporenom snimku da je penal sa pravom dosuđen.

Drugi gol je postignut iz slobodnog udarca koji je izveo Jojić iskosa sa leve strane, sa otprilike 20 metara udaljenosti, pri čemu je golman Aleksić bio apsolutno nemoćan.

Od momenta kada je protivnik poveo sa 2:0 Spartak je tek onda zaigrao angažovanije, konkretnije i daleko ofanzivnije, pa ostaje enigma zašto se tako nije igralo i u prvom delu, što bi verovatno donelo željeni rezultat za Subotičane.

Imao je Nosković u poslednjih 20 minuta dve izgledne šanse koje je neočekivano uspeo da promaši - prva (67') prazan gol sa pola metra (konkuriše za promašaj polusezone), drugi iz šesnesterca (81') posle sjajnog centaršuta sa leve strane kada je intervenisao golman Stojković efektnom paradom, a zatim mu je pomogla i prečka koja je odbila loptu u polje.

Partizan - Spartak 2:0 (0:0)
Jojić 51'(pen), 60'

Partizan: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Nemanja Petrović, Marković, Jojić, Luka, Ninković (od 88. Đemba-Đemba), Ilić (od 68. Brašanac), Malbašić (od 76. Šaponjić).

Spartak: Aleksić, Cicmil, Šarac (od 83. Vojvodić), Torbica, Trivunović, Nosković, Antonić, Puškarić, Vidović, Radović, Mrkela (od 62. Džugurdić).

Naredni meč ova dva rivala igra se već u sredu u okviru Kupa Srbije, ali tada će domaćin biti Spartak koji će, očekuje se, imati veliku podršku domaće publike.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 5591
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

fudbalski klub partizan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.