Komentara: 18
Pregleda: 6808

Poraz fudbalera Spartaka od Crvene zvezde (4:1)

13.04.2013. u 22:20h
Izvor: FK "Spartak"
Fudbaleri Spartaka poraženi su večeras na solidno popunjenoj Marakani (20.000 gledalaca) od Crvene zvezde rezultatom 4:1. Ovo je treći uzastopni poraz subotičkih fudbalera koji se posle dobrih igara u prvom delu i dobrog plasmana u gornjem delu tabele, lagano spuštaju niže. Ovom pobedom fudbaleri Crvene zvezde revanširali su se za poraz u Subotici u prvom delu sezone kada su nadigrani i poraženi rezultatom 3:0.
Poraz fudbalera Spartaka od Crvene zvezde (4:1)

Crvena zvezda se revanširala Subotičani za jesenji poraz u Subotici od 3:0, pobedivši na Marakani sa 4:1. Rezultat sigurno ne oslikava pravo stanje na terenu u večerašnjoj utakmici pošto se Spartak  predstavio kao dobar i kvalitetan rival.

Nakon početnog odmeravanja snage prvi su zapretili Subotičani preko Torbice koji je oprobao svoj šut sa preko dvadeset metara. Domaći su poveli u 19. minutu kada je Vešović je odlično centrirao s desne strane, a Milijaš je bio najbolji u skoku i sa osam metara poslao loptu u gol. Odgovorili su Subotičani pet minuta kasnije kada je Novaković pobegao Mladenoviću po levoj starni, ušao u šesnesterac i šutirao po zemlji, Bajković je samo skrenuo loptu na drugu stativu do Čovića, koji je šalje u gol između stative i Vešovića. Bio je ovo prvi gol koji je Crvena zvezda primila od dolaska portugalskog stručnjaka Sa Pinta na mesto šefa struke.

Desetak minuta kasnije novi gol na Marakani postiže Crvena zvezda kada je u 35. minutu Mladenović prošao po levom krilu i poslao loptu u srce šesnesterca koja je išla na Daudu, na tom putu pogodila je Bratića u ruku i sudija je svirao jedanesterac. Siguran egzekutor bio je Milijaš za 2:1.

Poraz fudbalera Spartaka od Crvene zvezde (4:1)

Subotičani su imali podršku Marinaca (foto: Blic)

Drugo poluvreme počelo je ofanzivnom igrom domaćina, ali fudbaleri Spartak Zlatibor vode su se brzo oslobodila pritiska i krenuli da igraju ofanzivno. Sudija je u tim trenucima možda prospustio da svira penal za Spartak kada je lopta pogodila Spajića u ruku. U 54. minutu Zvezda je došla do novog gola iz jedne brze kontra akcije koja je krenula preko Dauda i Kadua. Dauda je tada proigrao Lazovića koji se ubacio iz drugog plana i plasirao loptu u mrežu. Nakon samo četiri minute novi gol za Beograđane postiže Milijaš. Lazović je prošao po desnoj strani pronašao Daudu na desetak metara od gola koji slabo šutiar ali lopta ipak dolazi do Milijaša koji je brži od Aleksića za konačnih 4:1.

Trenera Kurćubić smatra da je rezultat previsok u odnosu na igru koja je viđena na terenu: - Odlučio je drugi gol Zvezde. Dali smo im da odu sa prednošću na odmor, a kada je tako, morali smo da napadnemo što su oni znali da iskoriste i sa dva pogotka iz kontranapada završe utakmicu. Posle četvrtog primljenog gola, praktično više nismo ni igrali, a ja sam napravio izmene da sačuvam neke igrače za važan meč protiv Rada u sredu

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 4:1
(Milijaš 20, 36 (pen), 59, Lazović 55. – Čović 26.)

Sudija: Nenad Đokić;
Stadion: “Marakana”, 20.000 gledalaca

CRVENA ZVEZDA: Bajković – Vešović, Mikić, Spajić, Mladenović – Garido, Milijaš, Kadu(Milivojević 58.) – Lazović, Kasalica – Dauda.

SPARTAK: Aleksić – Farkaš, Vbratić, Antonić, Puškarić – Šarac, Novaković, Kovačević, Čović, Torbica – Despotović.

Izvor: FK "Spartak"
Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 18
Pregleda: 6808

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

fudbalski klub crvena zvezda

spartak zlatibor voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.