Komentara: 2
Pregleda: 2123

Popucali plafoni na Paliću zbog vibracija

28.07.2010. u 02:11h
Izvor: Dnevnik "Danas"
<p>Početak radova na drugoj trasi autoputa i zaobilaznice oko Subotice doneo je nevolje stanovnicima nekoliko ulica na Paliću i Hajdukovu, kroz koje danima prolazi kamioni natovareni peskom. Dnevno ovom trasom prođe vi&scaron;e od 300 kamiona sa tovarom, i već su vidljiva o&scaron;tećenja na asfaltu i kolovozima tih ulica, koje su uz to neretko prekrivene peskom koji je ispao iz kamiona. U nekoliko kuća su zbog vibracije popucali plafoni.</p>
Popucali plafoni na Paliću zbog vibracija

Stanovnici Palića koji su posebno pogođeni ovim vanrednim saobraćajem već su upućivali protestna pisma i peticije, a poslednji potez bio je najavljeni protest kojim bi se blokirao prolaz kamionima. Lokalna samouprava, koja nema nikakvih ingerencija ni ulogu u gradnji puta, uspela je da se dogovori sa predstavnicima republičke Direkcije za izgradnju i izvođačem radova oko tih prigovora, a pronađeno je rešenje da prazni kamioni ubuduće idu dužim, zaobilaznim putem do majdana, a zatim se vraćaju kroz naselje natovareni. Razlog je što je taj put jednostavniji i kraći za kamione sa teretom, ali će se na ovaj način ipak prepoloviti broj teretnjaka na toj trasi. Izvođač i republička direkcija obećali su da će po završetku radova na autoputu sve ulice koje je ovaj vanredni teretni saobraćaj oštetio i popraviti.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2123
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.