Komentara: 45
Pregleda: 34594

Pooštrene epidemiološke mere, za vikend zatvaranje objekata, od ponedeljka onlajn nastava za srednjoškolce

05.03.2021. u 17:28h > 20:47
Izvor: Subotica.com  / RTS
Vlada Republike Srbije, na predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19, usvojila je danas nove mere za suzbijanje epidemije, koje se odnose na predstojeći vikend (6. i 7. mart).
Pooštrene epidemiološke mere, za vikend zatvaranje objekata, od ponedeljka onlajn nastava za srednjoškolce

Doneta je odluka da od subote, 6. marta u 12 časova do ponedeljka, 8. marta u 6 časova ujutru budu zatvoreni svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), sve prodavnice osim prodavnica prehrambene delatnosti, kozmetički i frizerski saloni, dečije igraonice, teretane, sportski objekti. Drugim rečima, mogućnost da rade sutra, nakon podneva do ponedeljka ujutru imaće samo prodavnice prehrambene robe, koje mogu da rade do 21 čas, apoteke i benzinske pumpe čije radno vreme nije ograničeno.

Učenici srednjih škola od ponedeljka, 8. marta, preći će na onlajn nastavu.

Kada su u pitanju ustanove kulture, samo pozorišta će moći da rade do 21 čas uz poštovanje svih epidemioloških mera, dok će unapred zakazani sportski događaji moći da se održe, ali bez prisustva publike.

Bitno je napomenuti da je delatnost dostave hrane moguća 24 sata dnevno, dok je šalter prodaja hrane i pića sutra nakon 12 časova zabranjena na teritoriji čitave Srbije do ponedeljka ujutru. Takođe, nakon 12 časova mogu raditi privatne zdravstvene ustanove, laboratorije, veterinarske ambulante i stomatološke ordinacije.

Od ponedeljka, 8. marta, sve će raditi po uobičajenom režimu i radna vremena svih objekata biće ista kao i danas.

Sve pijace kojima upravlja AD “Tržnica” Subotica (uključujući i Buvljak) će u subotu i nedelju, 6. i 7. marta, raditi po uobičajenom radnom vremenu, odnosno od 6 do 15 časova.

Vakcinacija protiv zarazne bolesti Covid-19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu, tako da nove mere ni na koji način ne ugrožavaju proces imunizacije.

 

Sledeće zasedanje Kriznog štaba je u utorak.

Podsetimo, prošlog vikenda kafići i tržni centri radili su šest sati kraće nego što je to uobičajeno, pa su vrata zaključavali već u 14 časova. To očigledno nije dalo dovoljne rezultate, pa je nakon sednice Kriznog štaba u ponedeljak medicinski deo Kriznog štaba zatražio da se uvede policijski čas i proglasi vanredno stanje. To je, kako je tada predočeno, jedino rešenje. Današnja odluka je, ipak, blaža.

NA BOLNIČKOM LEČENJU 94 PACIJENTA, 44 SLUČAJA ZARAZE KORONOM U PROTEKLA 24 ČASA

Zavod za javno zdravlje Subotica saopštio je da su u protekla 24 časa u našem gradu registrovana 44 slučaja zaraze korona virusom.

Po današnjem izveštaju iz subotičke bolnice, u protekla 24 časa u Kovid respiratornoj ambulanti obavljena su 45 pregleda, osam pacijenata je zadržano, dvanaest je otpušteno na kućno lečenje i izolaciju. Na bolničkom lečenju u Kovid zoni trenutno se nalaze ukupno 94 pacijenta, trinaest na intenzivnoj nezi, 11 na respiratoru.

U protekla 24 časa u Srbiji je na korona virus testirano 15.774 osoba, od kojih je pozitivno 4.071 dok je 17 osoba preminulo.

Izvor: Subotica.com / RTS
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 45
Pregleda: 34594
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

korona virus

epidemija korona virusa

epidemiološka situacija

korona

epidemiološke mere

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.