Komentara: 10
Pregleda: 4752

Ponovo pokrenut ekonomski institut u Subotici

17.11.2012. u 05:18h
Izvor: RTV Yueco
Nakon više od dve decenije pauze, obnovljen je rad subotičkog ekonomskog instituta.
Ponovo pokrenut ekonomski institut u Subotici

Ekonomski fakultet u Subotici i Regionalna privredna komora Subotica osnovali su Istraživačko – razvojni centar “Poslovna ekonomija i logistika” koji će se baviti unapređenjem i uspostavljanjem ravnomernog regionalnog ekonomskog razvoja u Vojvodini.

Problemi privrede, strateški pravci razvoja po lokalnim samoupravama, naučno-istraživački projekti, neki su od polja rada obnovljenog instituta koji će nositi naziv Istraživačko – razvojni centar “Poslovna ekonomija i logistika”. Na njegovom čelu će se nalaziti profesor Ekonomskog fakulteta Saša Bošnjak, a prema njegovim rečima, osnovna misija instituta jeste unapređenje i uspostavljanje ravnomernog regionalnog ekonomskog razvoja u Vojvodini.

Osnivači ovog instituta su Ekonomski fakultet Subotica sa 80 odsto kapitala i Regionalna privredna komora Subotica sa 20 odsto kapitala. Prema najavama, aktivnosti instituta će biti usmerene na domaća mala i srednja preduzeća koja imaju dobre programe i projekte, a nemaju snagu da ih samostalno realizuju.

Novi ekonomski institut u Subotici biće smešten u nekadašnjoj zgradi instituta, s tim da će imati i izdvojeno odeljenje u Novom Sadu.

Izvor: RTV Yueco
Obnovljen rad subotičkog ekonomskog instituta Obnovljen rad subotičkog ekonomskog instituta Obnovljen rad subotičkog ekonomskog instituta Obnovljen rad subotičkog ekonomskog instituta Obnovljen rad subotičkog ekonomskog instituta Obnovljen rad subotičkog ekonomskog instituta Obnovljen rad subotičkog ekonomskog instituta Obnovljen rad subotičkog ekonomskog instituta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4752
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.