Komentara: 0
Pregleda: 1747

Ponovni štrajk radnika "Slavice"

06.04.2010. u 20:22h
Izvor: RTV Yueco
Ponovni štrajk radnika "Slavice"

Petnaest radnika preduzeća “Slavica Parafarm” ponovo je stupilo u štrajk. Poslednji put radnici su štrajkovali u januaru ove godine, ali je nakon isplaćenih zaostalih zarada štrajk ubrzo prekinut. Za ponovni štrajk radnici su se odlučili kada su uvideli da posla u preduzeću, kao ni mesečnih zarada, nema.

Osim toga što posla u pogonu nema i što radnici ne dobijaju mesečne zarade, prostorije preduzeća nalaze se u veoma lošem stanju. Na većini vrata u preduzeću zalepljen je natpis “zabranjen ulaz” zbog veoma loših uslova u kome se zgrada nalazi. Iz tih razloga, naša kamera uspela je da snimi samo neke od devastiranih zidova i plafona, gde radnici svakodnevno prolaze.

Iako u preduzeću ima nekoliko krucijalnih problema, radnici za prekid štrajka traže samo zaostale plate. Da je situacija zaista teška, potvrdio je i potpredsednik Ištvan Huđi, koji je naglasio da ovakvo stanje iziskuje hitne razgovore sa novim direktorom i vlasnikom preduzeća. Ukoliko do razgovora ne bude došlo, samostalni sindikat će se obratiti nadležnim institucijama, od inspekcije rada, do nadležnih organa koji su zaduženi za borbu protiv kriminala.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1747
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.