Komentara: 0
Pregleda: 7678

Poništiti privatizaciju ATB "Sever"

26.03.2010. u 21:00h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Poništiti privatizaciju ATB "Sever"

Udruženje malih akcionara kompanije ATB Sever ponovo je ukazalo na neispunjavanje obaveza iz kupoprodajnog ugovora od strane ove austrijske kompanije koja je postala vlasnik Severa 2004. godine, i zatražilo da se raskine kupoprodajni ugovor.

Ovakav zahtev mali akcionari uputili su i predsedniku Vlade Srbije Mirku Cvetkoviću, a kako tvrde obavešteni, nakon ovoga zahtev je stigao i do Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Mali akcionari se nadaju da će Ministarstvo preduzeti neke korake kako bi se spasila fabrika od gašenja, jer je otkako je prodat, u Severu drastično smanjen broj radnika, ali i programa koji su do tada bili poznati i na evropskom tržištu.

„Postoje dva glavna razloga za raskid ovog ugovora - jedan jesu neisplaćene zaostale zarade pre privatizacije, i neispunjavanje tačke kupoprodajnog ugovora koje kupca obavezuju na investicije u fabriku", kažu mali akcionari tvrdeći uz to da je ATB kao investicije prikazivao „precenjene polovne mašine".

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 14 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 7678

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.