Komentara: 11
Pregleda: 5797

Pomoć Unicefa na zbrinjavanju maloletnih migranata bez pratnje

09.11.2016. u 18:12h
Izvor: RTV Yueco
Zahvaljujući sredstvima Unicefa u Centru za socijalni rad su od početka novembra angažovana četiri terenska socijalna radnika za rad sa migrantima, a posebno decom bez pratnje.
Pomoć Unicefa na zbrinjavanju maloletnih migranata bez pratnje

Na taj način se prema rečima nadležnih obezbeđuje pružanje pomoći migrantskoj populaciji i ojačava saradnja sa svim organizacijama koje se bave njihovim zbrinjavanjavanje,

Među angažovanim terenskim socijalnim radnicima je i Marija Skala, koja je po struci diplomirani pedagog. Kako bi što bolje obavljala zadatke na identifikovanju problema dece migranata bez pratnje, Marija je sa još troje kolega obučena od strane Unicefa.

Terenski socijalni radnici svakodnevno obilaze punktove na kojima su smešteni migranti, vrše preliminarnu identifikaciju i početnu procenu rizika i potreba deteta i time olakšavaju brže povezivanje ugroženih sa nadležnim službama. Na ovim poslovima angažovana su lica sa evidencije NSZ sa obrazovanjem iz oblasti humanističkih nauka za period od tri meseca.

U toku ove godine Centru za socijalni rad je na teritoriji Grada prijavljeno 41 maloletno lice bez pratnje odraslih. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 5797
Povezane teme

centar za socijalni rad

migranti

migranti u subotici

unicef

ilegalni migranti

maloletni migranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.