• Pregleda: 5278

Pomoć Unicefa na zbrinjavanju maloletnih migranata bez pratnje

Zahvaljujući sredstvima Unicefa u Centru za socijalni rad su od početka novembra angažovana četiri terenska socijalna radnika za rad sa migrantima, a posebno decom bez pratnje.
Pomoć Unicefa na zbrinjavanju maloletnih migranata bez pratnje

Na taj način se prema rečima nadležnih obezbeđuje pružanje pomoći migrantskoj populaciji i ojačava saradnja sa svim organizacijama koje se bave njihovim zbrinjavanjavanje,

Među angažovanim terenskim socijalnim radnicima je i Marija Skala, koja je po struci diplomirani pedagog. Kako bi što bolje obavljala zadatke na identifikovanju problema dece migranata bez pratnje, Marija je sa još troje kolega obučena od strane Unicefa.

Terenski socijalni radnici svakodnevno obilaze punktove na kojima su smešteni migranti, vrše preliminarnu identifikaciju i početnu procenu rizika i potreba deteta i time olakšavaju brže povezivanje ugroženih sa nadležnim službama. Na ovim poslovima angažovana su lica sa evidencije NSZ sa obrazovanjem iz oblasti humanističkih nauka za period od tri meseca.

U toku ove godine Centru za socijalni rad je na teritoriji Grada prijavljeno 41 maloletno lice bez pratnje odraslih. 

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

11
Mik Odgovori
Treba pomoci deci .... uvek uvek
Deca nisu kriva
Bravo za ove humane ljude
forest gamp Odgovori
@MIK
Treba treba. A nasa deca? Jesu ona drugog reda?
Jasmina Odgovori
Unicef kao takav je odavno izgubio smisao postojanja .... nazalost, ove krizne situacije su samo omogucile njegov opstanak.

Meni se generalno ideja o migrantima i Nemackoj i EU koja (nas) placa da budu ovde nimalo ne dopada. Naravno, treba biti humanista, prema deci narocito, ali ......
Saban Odgovori
Samo da vas obavestim da je Tramp pobedio na izborima, slikacete se vi sa migrantima bez Sorosevih para....
Daddy
Ne bi migranti ni morali da napustaju svoje domove da nije Sorosa i slicnih "serosa". A to je sigurno bolje sto je Trump pobedio nego ona masoubilacka kuja.
panonski čamac Odgovori
Objasnite mi kako jedno dete može da dođe iz Azije i bliskog istoka do Srbije, i to bez "pratnje"? Krijumčari traže hiljade evra, a evo sad će da ponesu i neke klince za džabe sa sobom... pazi da vam ne poverujem. Garantujem da će se posle dobijanja neke socijalne pomoći i državljanstva roditelji iznenada pojaviti.

Deca koja su ostala bez roditelja u Siriji, Afganistanu, Iraku ili gde već sigurno se neće naći u jednoj Subotici tražeći put za Nemačku, nego će da lutaju među ruševinama upravo u tim državama. UNICEF neka prekine da troši sredstva na ovakve gluposti u Evropskim državama i neka ide u države bliskog istoka jer ih upravo tamo ta deca čekaju! Ili ipak očekujete da vam ta deca došetaju par hiljada kilometara do kućnog praga?
angelina
deci treba pomoci, a kako su ta deca sama na ovom putu, da li ste se zapitali koliko je njihovih roditelja umrlo na tom istom putu, zasto nedati apel da se stane sa bombardovanjem njihovih zemalja, kad nebi bilo bombardovanja nebi bilo ne izbeglica.
Miki1
@Angelina, gde ti je bila ova pamet 1999?
Miki1 Odgovori
Bolje pomozite nasoj deci, bolesnoj, bez roditelja, itd. [*...*]
Tramp ce ovo sankcionisati ubrzo, jedva cekam.
angelina
@MIKI 1 POTVRDJENO JE DA SVE BOLESTI DOLAZE IZ MOZGA,,,JA ZNAM GDE SAM BILA 1999 GOD. ALI OVDE JE SAD REC OD DECI IZ RATOM ZAHVACENIH PODRUCJA...NEZABORAVITE KAKO SU NASA DECA STRADALA I BEZALA I KAKO SU TA ISTA DECA NA TOM NEZNANOM PUTU OSTAJALA BEZ RODITELJA,,,U PRINCIPU SE DRZIM TEME A KOD VAS JE IZGLEDA BOMBARDOVANJE 1999 GOD. PSTAVILO POSLEDICE NA PSIHU...........
imre
Gde ste bili 1991-1995
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.