Komentara: 26
Pregleda: 3294

Pomoć iz Subotice stigla na Kosovo

16.12.2013. u 16:55h
Izvor: RTV City
Na inicijativu načelnika Severnobačkog okruga Nikole Repca a u dogovoru sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i eparhijom Raško prizrenskom, organizovana je akcija prikupljanja humanitarne pomoći za narodne kuhinje i škole na Kosovu, u krajevima u kojima živi srpsko stanovništvo. Akcija je trajala mesec dana a pomoć je prošle nedelje otpremljena onima kojima je bila namenjena.
Pomoć iz Subotice stigla na Kosovo

Pošiljka od  40 tona robe vrednosti preko 2 miliona dinara dostavljena je u Centralni magacin Narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji. Načelnik okruga Repac, prisustvovao je uručenju preko potrebne pomoći sunarodnicima na severu pokrajine, a najveći razlog tome je, kako je rekao, da bi se uverio da je  pomoć stigla u prave ruke. Tom prilikom on je obišao i porodice u Goraždevcu, škole i narodne kuhinje.

„ Bili smo i u školi  kojoj smo nosili pomoć.  Neka dva, tri meseca  ta deca nisu imala obroke, itekako su se obradovala. Postoji osam narodnih kuhinja sa preko 2 000 korisnika, i mi  smo bili u jednoj od njih. „ kaže Repac i dodaje - “ Narod koji živi na Kosovu i Metohiji  ima mnogo teškoća, ali mogu da kažem da su ljudi  izuzetno zahvalni što je ta pomoć stigla.“

U akciju  uključeni su  načelnici još dva okruga, Pančeva i Novog Sada. Poslata pomoć zadovoljava potrebe narodne kuhinje i  škola do marta iduće godine. Namera  je da se pomoć  šalje u kontinuitetu,  pa će se tako početkom proleća organizovati slična akcija i još jedan kontigent pomoći uputi ka južnoj pokrajini.

Načelnik okruga zahvalio se svima koji su učinili napor i pomogli ljudima u nevolji : „ Moramo imati puno solidarnosti i odgovornosti prema ljudima koji izuzetno teško žive“-  objašnjava  Repac i poziva sve ljude koji su u mogućnosti i imaju želju da pomognu da se odazovu na neku od narednih akcija.

„Svi koji žele da pomognu mogu da se jave  kancelariji okruga na telefon 024 556 014 ili 024 670 810. Mi ćemo ih evidentirati i sledeći put kada budemo organizovali akciju prikupljanja pomoći, mi ćemo im se javiti i prikupljenu pomoć uručiti tamo gde bude potrebno.“ – rekao je načelnik Severnobačkog okruga Nikola Repac.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 3294
Povezane teme

humanitarna pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.