Komentara: 8
Pregleda: 4546

Položeni venci i cveće na spomenik „Balada vešanih“

18.11.2016. u 16:51h
Izvor: subotica.rs
Komemorativnim skupom i polaganjem venaca i cveća na spomenik „Balada vešanih“, obeležena je 75. godišnjica od tragičnog 18. novembra 1941. godine kada su fašisti, pred takozvanim prekim sudom, osudili na smrt i pogubili vešanjem petnaestoro subotičkih mladih rodoljuba.
Položeni venci i cveće na spomenik „Balada vešanih“

U ime građana Subotice, lokalne samouprave i Gradskog odbora SUBNOR-a, venac su položili pomoćnik gradonačelnika Etela Jerinkić i članovi Gradskog veća Nataša Aleksić i Ilija Đukanović.

U ime Vlade Republike Srbije i Severnobačkog upravnog okruga venac je položila zamenik načelnika Severnobačkog upravnog okruga Vesna Bajić, a vence su položile i delegacije Mesne zajednice „Centar III”, Jevrejske opštine Subotica i Komunista Srbije u Subotici i „Centra Tito”.  

Učenici Politehničke škole su, po tradiciji, izveli recital i na spomenik simbolično položili 15 crvenih cvetova za 15 palih žrtava.

Nakon polaganja venaca na spomenik „Balada vešanih“ i prigodnog programa, delegacije grada Subotice i Severnobačkog upravnog okruga položile su vence i na Jevrejskom groblju, gde je održana komemoracija u znak poštovanja prema stradalim sugrađanima jevrejske nacionalnosti.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4546
Povezane teme

spomenik balada vešanih

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.