Komentara: 11
Pregleda: 4538

Poljoprivrednici neće protestvovati do četvrtka

03.09.2013. u 17:18h
Izvor: RTV City
Odlukom Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednika, poljoprivredni proizvođači iz Subotice nastavljaju sa pružanjem podrške protestima poljoprivrednika iz cele Srbije zbog niskih otkupnih cena pšenice, suncokreta i kukuruza.
Poljoprivrednici neće protestvovati do četvrtka

Nakon jučerašnjeg razgovora sa vice-premijerom Aleksandrom Vučićem, rukovodstvo Udruženja donelo je odluku da se sa protestima i daljim aktivnostima na tom polju sačeka do četvrtka.

Prema rečima člana Upravnog odbora Miroslava Kiša, oni veruju da će razgovori predstavnika Vlade i uljara uroditi plodom i obezbediti traženu otkupnu cenu od 35 do 45 din po kilogramu.

„Želimo da verujemo da će Vlada i novi ministar koji je izabran, kako je obećano, pokušati i da će naći neko rešenje koje će omogućiti nešto manju zaradu uljarama da bi nešto ostalo i poljoprivrednim proizvođačima. Mi hoćemo da vidimo kako će to izgledati do četvrtka.“ – rekao je Kiš i dodao „ Jedno je sigurno, mi ne možemo raditi na svoju štetu, jer cena suncokreta od 26 dinara po kilogramu je posao u kom smo mi u velikom gubitku.“

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 4538
Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

udruženje poljoprivrednika

štrajk

protest poljoprivrednika

protest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.