Komentara: 0
Pregleda: 2222

Poljoprivredni savetodavci na seminaru u Subotici

05.12.2012. u 15:27h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je u toku Seminar savetodavaca Poljoprivredne savetodavne službe Vojvodine, pod nazivom “Upravljanje rizikom u poljoprivredi”.
Poljoprivredni savetodavci na seminaru u Subotici

Ovo je šesti po redu Seminar koji okuplja na jednom mestu sve savetodavce iz 12 poljoprivrednih stručnih službi i Enološke stanice iz Vršca koji zajedno čine jedinstven sistem Poljoprivredne savetodavne službe AP Vojvodine. Organizatori seminara su Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u saradnji sa PSS „Poljoprivredna stanica" D.O.O. Novi Sad.

U okviru seminara planirano je da se savetodavci detaljnije upoznaju sa različitim aspektima rizika koji se javljaju u okviru poljoprivredne proizvodnje, počev od proizvodnih, tržišnih, institucionalnih, finansijskih i rizika izazvanih ljudskim faktorom, kao i načinima upravljanja tim rizicima. Prognozno izveštajna služba u zaštiti bilja Vojvodine predstaviće rezultate naučnog i praktičnog rada na smanjenju rizika kod proizvodnje zdravstveno bezbedne hrane, nakon čega će savetodavci prezentovati rezultate ogleda ratarskih kultura koji su se realizovali u 2012.godini.

Drugi deo seminara organizovan je kao radionica koju će držati predavači sa Univerziteta iz Kentakija za mlade u ruralnim sredinama, koji se već više od 50 godina sprovodi u Americi. Savetodavaci učesnici seminara biće u prilici da prezentuju pozitivne rezultate svoje saradnje sa poljoprivrednim proizvođačima, dok će predstavnici sekretarijata za poljoprivredu izneti planove za aktivnosti i razvoj Poljoprivredne savetodavne službe za 2013. godinu.

Seminar, koji traje do 07. decembra u Hotelu “Patria” u Subotici, okupiće struku i predstavnike Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, stručnjake Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Insitituta za ratarstvo i povrtarstvo, Produktne berze Novi Sad, predstavnike banaka i osiguravajućih kuća, direktore Poljoprivrednih stručnih službi, predstavnike američke ambasade u Beogradu, Instituta za primenu nauke u poljoprivredi i predstavnike medija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2222
Povezane teme

poljoprivrednici

poljoprivreda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.