Komentara: 2
Pregleda: 3345
Foto

Policijski službenici ugostili đake OŠ "Jovan Mikić"

17.10.2022. u 15:40h
Izvor: Subotica.com
Pripadnici Policijske uprave u Subotici ugostili su đake 3. i 4. razreda OŠ "Jovan Mikić" i prikazali im deo opreme, tehnike i vozila sa kojima raspolažu. Dan otvorenih vrata organizovan je u okviru projekta "Policija u zajednici", a u narednom periodu sa zanimanjem policijskog službenika upoznaće se i đaci iz drugih subotičkih škola.
Policijski službenici ugostili đake OŠ "Jovan Mikić"

Policijska "marica", motor koji koriste saobraćajci, pendreci, šlemovi, panciri samo su deo onoga što policija koristi u svakodnevnom radu, a što je prikazano đacima danas na platou ispred subotičke Policijske uprave.

Na prvom punktu deca su imala priliku da vide deo oružja i opreme sa kojima raspolažemo, dok su na drugom punktu predstavljena materijalno-tehnička sredstva i oprema koju koriste kriminalistički tehničari za vršenje uviđaja. Takođe, prikazano je i jedno specijalno vozilo, kao i motor saobraćajne policije - kazao je Dušan Savić, zamenik načelnika Odeljenja policije u Policijskoj upravi Subotica.

Policijski službenici ugostili đake OŠ "Jovan Mikić"Učenica 3. razreda OŠ "Jovan Mikić, Jovana Gulić ljubav prema uniformi nasledila je od oca. Kako kaže, poziv policajca jeste jedna od opcija za njenu budućnost.

Veoma mi se dopada ovaj posao, a i danas mi je bilo zanimljivo. Volela bih da policajci ponovo upriliče ovakav događaj za nas - kaže Jovana - Najzanimljivije mi je bilo kada smo radili otisak prstiju. Svako ima drugačiji otisak i objašnjeno nam je kako to može da se pogleda - nadovezuje se Sara Knežević.

Policijski službenici ugostili đake OŠ "Jovan Mikić"Iako su još daleko od polaganja vozačkog ispita, đaci iz OŠ "Jovan Mikić", imali su priliku da isprobaju "pijane naočare" i saznaju kako konzumiranje alkohola utiče na vozača. 

Danas je bilo veoma edukativno. Probao sam naočare i bilo je veoma čudno dok sam ih nosio. Tako da sam se sada i sam uverio zašto vozači nikako ne bi smeli da sedaju za volan pod uticajem alkohola - poručuje Danilo Čabarkapa, đak ove subotičke škole.

Policijski službenici ugostili đake OŠ "Jovan Mikić"

Izvor: Subotica.com
Dan otvorenih vrata Policijske uprave u Subotici Dan otvorenih vrata Policijske uprave u Subotici Dan otvorenih vrata Policijske uprave u Subotici Dan otvorenih vrata Policijske uprave u Subotici Dan otvorenih vrata Policijske uprave u Subotici Dan otvorenih vrata Policijske uprave u Subotici Dan otvorenih vrata Policijske uprave u Subotici Dan otvorenih vrata Policijske uprave u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3345
Povezane teme

subotička policija

Policija Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.