• Pregleda: 3350

Policija promoviše zakonsku legalizaciju oružja

Od ponedeljka do srede građani Subotice, Bačke Topole, Malog Iđoša i Lovćenca koji imaju oružje u nelegalnom posedu moćiće da se informišu o načinu legalizacije, ali i da predaju oružje za koje nemaju dozvolu.
Foto: Ilustracija
Policija promoviše zakonsku legalizaciju oružja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija, Centrom za kontrolu lakog naoružanja u jugoistočnoj i istočnoj Evropi i Evropskom unijom promoviše zakonsku legalizaciju oružja, koja je počela 4. marta 2015. godine u trajanju od tri meseca.

Policijska uprava u Subotici u ponedeljak, 20. aprila, na Trgu cara Jovana Nenada u vremenskom intervalu od 11 do 13 časova, postaviti štand, na kojem građani neće moći da predaju oružje, ali će moći da dobiju sve potrebne informacije o načinu na koji mogu, bez pitanja o poreklu i bez krivične odgovornosti, registrovati ili predati nelegalno oružje.

Takođe, predviđeno je da štand narednog dana (21. april) u istom vremenskom periodu bude postavljen u Bačkoj Topoli na Trgu dr Zorana Đinđića, dok će u sredu biti postavljen u Malom Iđošu i Lovćencu i to od 11 do 13,30 časova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
buzdovan Odgovori
A hoće li i Milimir da priloži svoje "nastavno sredstvo" sa kojime je sticao navedenu veštinu u svome CV zahvaljući kojoj je dobio posao u gradskoj upravi, a ?
Član52272 Odgovori
Pa zar mislite da će legalizovati nelegalno oružje da bi plaćali godišnje penal na isto a da ga neće smeti ni pokazati čak ni provalniku a kamoli upotrebiti protiv provalnika. Povrh svega toga još će ići i na lekarske preglede da i to plaća, ovako neregistrovano , sme da ga nosi i upotrebljava a nikom neplaća penal za POSEDOVANJE . Pozdrav.
Vuk Odgovori
Kada obiđete sve policijske stanice od Subotice, Bačke Topole do Malog iđoša, u iste se ne može ni ući jer je toliko zadimljeno od duvanskog dima, smrdi.
Milslim da bi nadležni morali više povesti računa o građanima koju ulaze u te prostorije. Umesto da one mirišu zaudaraju na duvanski dim.
Molim Vas poštujte ZAKON O ZABRANI PUŠENJA U PROSTORIJAMA.
Vi gospodo predstavljate zakon, čuvajte moje zdravlje, ako već sami za svoje ne marite!
chaos Odgovori
hahahah ja sam jednom upao u stanicu,i prekinuo gospodu,dok su kuvali pasulj i napusavali se cigarama...zamisli tog policajca kada ga zoves na hitni slucaj,posle pasulja :) pa nece ti izaci barem sat vremena,dok mu se ne slegne...ludilo :)
nik Odgovori
Pod pretpostavkom da je oružje namenjeno prvenstveno za ličnu bezbednost postavlja se osnovno pitanje njegove namene kada ga ne smete koristiti,uvežbavati gađanje,nabavljati municiju pa ni pokazati prijatelju jer ga imate u nelegalnom posedu.Vi u tom slučaju obezbeđujete ne sebe nego svoje oružje a takav odnos je najopasniji jer imate strah i od potencijalnog napada i strah od upotrebe oružja.
Razumem i opravdavam potrebu svakog pojedinca da se oseća bezbednim i da sebe,svoju porodicu i imovinu zaštiti na najbolji mogući način ali da pri tome ne napravi veći problem nego da ništa nije uradio.
Odnos našeg društva prema oružju će se vremenom promenuti u smeru veće bezbednosti i odgovornijeg odnosa prema oružju a legalizacija je pravi korak u tom pravcu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.