Komentara: 4
Pregleda: 4584
Foto

Održana promocija zakonske legalizacije oružja

20.04.2015. u 15:50h
Izvor: RTV City
Na centralnom gradskom trgu, danas je održana promocija zakonske legalizacije oružja, koja je počela 4. marta i traje tri meseca.
Održana promocija zakonske legalizacije oružja

Građani mogu da predaju sve vrste oružja i municije najbližoj policijskoj stanici, bez dokazivanja porekla, pri čemu neće odgovarati za njihovo neovlašćeno nabavljanje i držanje. Tokom zakonske legalizacije lica mogu i registrovati oružje za ličnu bezbednost, lovačko i sportsko oružje.

- "Trenutno što se tiče same predaje oružja i minsko eksplozivnih srestava možemo reći da je odziv građana na zadovoljavajućem nivou za ovih prvih mesec i po dana. Veći odziv očekujemo u drugom delu odnosno u poslednjih desetak. Posebno molimo građane da predaju minsko-eksplozivna sredstva, a to su ručne bombe i druga minsko-eksplozivna sredstva." - izjavio je Ljubiša Zec iz Policijske uprave Subotica i dodao da je već više desetina građana predalo veću količinu ručnih bombi, tromblonskih mina, čak i protivavionskih metaka.

Zec je takođe istakao da je jedan deo građana pokrenuo postupak legalizacije vatrenog oružja, pre svega pištolja, što je po njegovim rečima i suština akcije da se oružje preda ili legalizuje bez potrebe dokazivanja porekla.

U saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija, Centrom za kontrolu lakog naoružanja u jugoistočnoj i istočnoj Evropi i Evropskom unijom, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije postavilo je štand na kom su građani mogli da dobiju sve potrebne informacije o akciji predaje ili registrovanja nelegalnog oružja.

Promotivni štand sa predstavnicima iz Policije biće postavljen sutra u istom vremenskom periodu (11-13 časova) u Bačkoj Topoli na Trgu dr Zorana Đinđića, dok će u sredu biti postavljen u Malom Iđošu i Lovćencu i to od 11 do 13,30 časova.

Detaljnije informacije se mogu dobiti u sedištu policijske Uprave u kancelariji broj 14 ili na broj telefona 024/630-310.

Izvor: RTV City
Promocija zakonske legalizacije oružja Promocija zakonske legalizacije oružja Promocija zakonske legalizacije oružja Promocija zakonske legalizacije oružja Promocija zakonske legalizacije oružja Promocija zakonske legalizacije oružja Promocija zakonske legalizacije oružja Promocija zakonske legalizacije oružja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 dana
Komentara: 4
Pregleda: 4584

Povezana vest

Povezane teme

legalizacija

legalizacija oružja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.