• Pregleda: 4013

Policija obeležila svoj dan i u Subotici

Policija obeležila svoj dan i u Subotici

U Policijskoj upravi u Subotici danas je održana svečanost povodom proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave Ministarstva i Dana policije - Svete Trojice u znak sećanja na 1862. godinu kada je srpska žandarmerija, 15. juna, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme.

Na platou ispred upravne zgrade održana je prezentacija taktičko-tehničke opreme, kao i opreme, tehnike i vozila policije. Naši najmlađi sugrađani imali su priliku da se upoznaju sa policijskim automobilima, motorima, te vatrogasnim kamionima i ostalom opremom, za šta su pokazali veliko interesovanje.

Prisutnim gostima na proslavi su se obratili načelnik Policijske uprave u Subotici, glavni policijski savetnik Nenad Sekulić i načelnik Severnobačkog-upravnog okruga Dragi Vučković.

Ovom prilikom načelnik Policijske uprave u Subotici ocenio je da su policijski službenici ove policijske uprave, u poslednjih godinu dana, iskazali izuzetnu profesionalnost i efikasnost u zaštiti građana od svih oblika bezbednosnog ugrožavanja. O tome svedoče i rezultati gde je evidentirano smanjenje ukupnog broja registrovanih krivičnih dela za oko 7% i povećanje procenta rasvetljavanja krivičnih dela sa NN izvršiocem u momentu saznanja, za oko 13%. Očuvan je stabilan javni red i mir i smanjen je broj izvršenih prekršaja iz oblasti javnog reda i mira za oko 27%,

Sekulić je naglasio da je suzbijanje svih oblika kriminala zajednički zadatak svih i apelovao da se i ostali relevantni subjekti na lokalnom nivou još intenzivnije uključe u ovu borbu.

Na kraju, Načelnik PU Subotica čestitao je praznik svim policijskim službenicima, poželivši im ličnu sreću i porodični mir, a svim građanima poručio da veruju policiji, da joj se obraćaju za zaštitu i savet kako bismo svi zajedno očuvali bezbednost na području Policijske uprave u Subotici.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
ffilozoff Odgovori
Gde je glavni serif grada,nema ga nigde???
saša
Nisam ni tebe video, mada je bilo penzionera na ovoj manifestaciji.
B.S. Odgovori
Čestitam policajkama i policajcima praznik.
Usput bih spomenuo da nisu oni krivi što već godinama ne mogu da stanu na put otimačima lančića i ženskih torbica iz Tucovićeve i sa Radijalca. Ipak se radi od subotičkom delu grupe nadaleko poznate kriminalne organizacije Pink pantera, kojima ni interpol ništa ne može. Pa kako onda oni siroti sa svom ovom opremom koju su izneli da pokažu.
(Anti)sistem Odgovori
Farsa.
saša
Koliko mi je poznato (iz tvojih komentara) čekaju te.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.