Komentara: 5
Pregleda: 6537
Foto

Policija obeležila svoj dan i u Subotici

28.05.2018. u 18:51h > 29.05.2018. u 00:09h
Izvor: Subotica.com
Policija obeležila svoj dan i u Subotici

U Policijskoj upravi u Subotici danas je održana svečanost povodom proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave Ministarstva i Dana policije - Svete Trojice u znak sećanja na 1862. godinu kada je srpska žandarmerija, 15. juna, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme.

Na platou ispred upravne zgrade održana je prezentacija taktičko-tehničke opreme, kao i opreme, tehnike i vozila policije. Naši najmlađi sugrađani imali su priliku da se upoznaju sa policijskim automobilima, motorima, te vatrogasnim kamionima i ostalom opremom, za šta su pokazali veliko interesovanje.

Policija obeležila svoj dan i u Subotici

Policija obeležila svoj dan i u Subotici

Prisutnim gostima na proslavi su se obratili načelnik Policijske uprave u Subotici, glavni policijski savetnik Nenad Sekulić i načelnik Severnobačkog-upravnog okruga Dragi Vučković.

Ovom prilikom načelnik Policijske uprave u Subotici ocenio je da su policijski službenici ove policijske uprave, u poslednjih godinu dana, iskazali izuzetnu profesionalnost i efikasnost u zaštiti građana od svih oblika bezbednosnog ugrožavanja. O tome svedoče i rezultati gde je evidentirano smanjenje ukupnog broja registrovanih krivičnih dela za oko 7% i povećanje procenta rasvetljavanja krivičnih dela sa NN izvršiocem u momentu saznanja, za oko 13%. Očuvan je stabilan javni red i mir i smanjen je broj izvršenih prekršaja iz oblasti javnog reda i mira za oko 27%,

Sekulić je naglasio da je suzbijanje svih oblika kriminala zajednički zadatak svih i apelovao da se i ostali relevantni subjekti na lokalnom nivou još intenzivnije uključe u ovu borbu.

Na kraju, Načelnik PU Subotica čestitao je praznik svim policijskim službenicima, poželivši im ličnu sreću i porodični mir, a svim građanima poručio da veruju policiji, da joj se obraćaju za zaštitu i savet kako bismo svi zajedno očuvali bezbednost na području Policijske uprave u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana policije Obeležavanje Dana policije Obeležavanje Dana policije Obeležavanje Dana policije Obeležavanje Dana policije Obeležavanje Dana policije Obeležavanje Dana policije Obeležavanje Dana policije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 6537
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

subotička policija

Policija Subotica

saobraćajna policija

policijski službenik

dan policije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.