Komentara: 21
Pregleda: 2438

Polaganjem venaca na spomenik biskupa Antunovića počela manifestacija hrvatske zajednice

14.01.2022. u 10:17h
Izvor: Subotica.com
Polaganjem venaca na spomenik biskupa Antunovića počela manifestacija hrvatske zajednice

Trinaestog januara Katoličko društvo "Ivan Antunović" obeležilo je 134 godine od smrti biskupa Ivana Antunovića, narodnog preporoditelja bačkih Hrvata, Tim povodom juče su položeni venci na njegov spomenik između Katedrale svete Terezije Avilske i Subotičke biskupije.

Vence su položili predstavnici Katoličkog društva „Ivan Antunović“, Generalnog konzulata Hrvatske u Subotici, Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Udruženje bunjevačkih Hrvata "Dužijanca" i drugi. Kako je istaknuto tom prilikom spomenik podseća na biskupa i njegove reči -„Budite braća, budite složni i nerazdruživi“.

Polaganjem venaca na spomenik biskupa Antunovića počela manifestacija hrvatske zajednicePolaganje venaca je tek prvo u nizu događaja koje će se u narednih nedelju dana održati u okviru manifestacije „Dani biskupa Ivana Antunovića“.  Kako je ranije najavljeno, u nedelju od 18 časova biće služena svečana misa, a 20. januara (četvrtak) od 19 časova u Pastoralnom domu „Augustinianum“ održaće se tribina na temu "Crkvena i društveno-kulturna djelatnost biskupa Lajče Budanovića" na kojoj će govoriti istoričar Vladimir Nimčević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 2438

Povezana vest

Povezane teme

katoličko društvo ivan antunović

biskup ivan antunović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.