Komentara: 0
Pregleda: 1845

Pola miliona evra štete

04.02.2009. u 17:11h
<p>Dvonedeljna gasna kriza nanela je gubitke privredi Subotice. Toplana je zbog delimične supstitucije primarnog energenta imala &scaron;tete, koje su procenjene na oko 14,5 miliona dinara.</p>

Velike štete je imao preduzeće Loher zbog neplanirane investicije prelaska na propan-butan. Rotografika je bila prinuđena da neka izdanja odštampa u drugim štamparijama, u Zagrebu i Beogradu, a isto tako imaju štete i zbog nemogućnosti ugovaranja novih poslova zbog neizvesne energetske situacije. Kod Fidelinke je isto došlo do neplaniranih dodatnih troškova. U preduzeću Bratstvo gas je isključen još pre krize zbog dugovanja, a do prilično velikih dodatnih troškova došlo i u slučaju Sigme, 8. marta i Simeksa. U slučaju Azotare je došlo do fizičkih oštećenja, u vidu pucanju više cevovoda i ventila.

Po procenama nadležnih iz lokalne samouprave, direktni gubici zbog nedostatka gasa procenjuju se na oko 50 miliona dinara.

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1845
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.