Komentara: 26
Pregleda: 3454

Pola Gornjeg Tavankuta muku muči sa uličnom rasvetom

12.01.2022. u 16:03h
Izvor: Subotica.com
Dok stanovnici Gornjeg Tavankuta negoduju jer, kako tvrde, polovina naselja nema uličnu rasvetu više od mesec dana, nadležni kažu da su do sada problem sanirali dva puta zamenom osigurača, te da bi rasveta večeras trebalo da bude u funkciji.
Pola Gornjeg Tavankuta muku muči sa uličnom rasvetom
Foto: Ilustracija

Kada zađe sunce, u jednom delu Gornjeg Tavankuta uredno se pali ulična rasveta, dok drugi deo naselja ostaje u mraku. Tako opisuje Kristijan Zvorenji, stanovnik Gornjeg Tavankuta, situaciju u kojoj se njegov kraj nalazi u večernjim časovima.

- Pola Gornjeg Tavankuta je osvetljeno, a druga polovina, kad se prođe "Trgopromet", pa se nastavi pravo i imate prvo skretanje desno, to je taj čuveni Lebović kraj, dotle je osvetljeno, a nadalje je mrkli mrak - priča nam Zvorenji. - Tako stoji već mesec, mesec i po dana. Ljudi su zvali nekoliko puta i dosađivali Elektrovojvodini, čak i zaustavljali kad su ih videli na ulicama, ali mesec, mesec i po dana, niko ništa ne preduzima. Nikome nije svejedno da se uveče šeta i vidi nekoga u mraku, i pre se dešavalo da rasvete nema u pola naselja, ali nikada nije ovako dugo trajalo.

Iz Mesne zajednice Tavankut potvrdili su nam da znaju za ovaj problem i da su ga takođe prijavili Elektrovojvodini, iz koje su dobili odgovor da će biti otklonjen u najskorijem mogućem roku.

- Rekli su nam da će izaći, međutim, i sami meštani su pozivali Elektrovojvodinu, dobijali su iste ili slične odgovore. Rečeno je da će se izaći, a kada, nisu precizirali, ali su rekli da znaju za problem ulične rasvete i da će biti rešen i da će to biti u skorijem periodu - kaže Dejan Lončarević, predsednik Saveta MZ Tavankut, dodajući da ovo nije prvi put da ne radi ulična rasveta, ali da ne traje toliko dugo, koliko je Zvorenji naveo. - Bilo je i 2008. godine, i 2010. i 2012. godine i, da budem iskren, uvek se to dešavalo, a zašto je to tako, ne mogu da tvrdim i mislim da bi se za to trebalo obratiti nadležnima. Ova konkretna situacija, ne bih rekao da baš toliko traje, više od mesec dana ili mesec i po, ali da je neki period bliže mesec dana, da.

Pola Gornjeg Tavankuta muku muči sa uličnom rasvetomOvim povodom kontaktirali smo subotički ogranak Elektrovojvodine, iz kojeg su nam objasnili da su upoznati sa problemom, ali da je posao održavanja ulične rasvete u nadležnosti preduzeća Rasveta d.o.o. Subotica.

- U Tavankutu je problem da su se negde dodirnuli provodnici, izbacio je osigurač i ulična rasveta neće raditi, sve dok ne izađemo na teren i zamenimo osigurač. Jednu takvu prijavu smo imali 30. decembra. Tada je izašao električar i video da je izbacio osigurač i zamenio ga. E sad, da li su se isti dan ili sledeći, ponovo dodirnuli provodnici i osigurač je pregoreo, ne znamo, jer nam niko nije prijavio, ali smo danas poslali električara, otišao je i opet je bio osigurač. On je to zamenio, tako da bi trebalo večeras da radi - kaže Aleksandar Savić, tehnički direktor preduzeća Rasveta d.o.o. Subotica.

On dodaje da ovaj problem postoji i u drugim naseljima, ne samo u Gornjem Tavankutu, a da bi najbolje rešenje bilo da se između provodnika postave izolacioni odstojnici.

- Vodovi od Elektrovojvodine su dosta labavi, a kako je bilo kiše, snega i leda, pa se spuste malo i čim dodirnu naš, odmah izbaci osigurač. To se dešava na mnogim lokacijama i kada duva vetar, i tu bi najbolje bilo, pošto je to ALU čelik, postaviti izolacione odstojnike i onda do toga ne može da dođe. Tamo gde je to baš učestali problem, onda se stave. Nekad stavi Elektrovojvodina, negde mi i pratićemo sad situaciju u Tavankutu, ako ponovo nešto bude, gledaćemo da u budućnosti stavimo te izolacione odstojnike da ne dolazi do toga - poručuje Savić.

Pola Gornjeg Tavankuta muku muči sa uličnom rasvetomSavić dodaje da, kada stanovnici uoče bilo kakav problem sa uličnom rasvetom, najbolje je da ga odmah prijave direktno preduzeću, koje će u najkraćem roku poslati električara na teren.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 3454
Povezane teme

donji tavankut

rasveta

javna rasveta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.