Komentara: 3
Pregleda: 5306

Pokušaj krijumčarenja lobanje i rogova muflona

18.12.2012. u 13:38h
Izvor: Uprava Carina
Carinici su za vikend na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja lobanje i rogova Argalskog muflona.
Pokušaj krijumčarenja lobanje i rogova muflona

Kosti su otkrivene na izlazu iz Republike Srbije, u kombiju britanskih registraskih oznaka kojim je upravljao britanski državljanin sa saputnicom. Oni su putovali na relaciji Peking-Istanbul-London i na pitanje carinika odgovorili su da nemaju ništa za carinjenje.

Detaljnom kontrolom prtljaga i vozila, u saradnji sa graničnom policijom, u drvenom sanduku između sedišta među ostalim suvenirima pronađen je jedan par rogova i kosti glave nepoznate životinje za koju je postojala sumnja da se radi o zaštićenoj vrsti.

Putnici su u Republiku Srbiju ušli preko graničnog prelaza Preševo i prilikom ulaska nisu stavili robu pod nadzor. Za određivanje vrste rogova, konsultovan je Pavle Јovanović, rukovodilac Grupe za sprovođenje CITES Konvencije, koji je potvrdio da se radi o zaštićenoj vrsti i to: "Ovis Ammon Argali" – argalski muflon.

Protiv pomenutog britanskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak, dok su rogovi i lobanja argalskog muflona privremeno zadržani.

Izvor: Uprava Carina
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 5306
Povezane teme

krijumčarenje robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.