Komentara: 17
Pregleda: 5815
Foto

Pokret socijalista ne zaboravlja žene

09.03.2017. u 10:08h
Izvor: Subotica.com
Pokret socijalista ne zaboravlja žene

Povodom 8. marta, Dana žena, GrO Pokreta socijalista organizovao je prijem na kome je bilo reči o položaju žena u savremenom društvu, problemima i izazovima sa kojim se susreću.

- Pokret socijalista kao stranka čiji je fokus, između ostalog, borba za socijalnu pravdu i rodnu ravnopravnst, želi da ukaže na sve ono što žene, koje su stub društva, prolaze da bi ostvarile svoja prava. Svesni smo koliko im je nekada teško i zato smo tu da ih podržimo da u toj svojoj borbi istraju – kaže Predrag Bobić, predsednik izbornog štaba PS. - U našoj stranci u Subotici imamo više od dve stotine dama i njihova uloga i značaj su nemerljivi, naročito u ovo predizborno vreme kada daju svoj puni doprinos, kako u organizovanju akcija, tako i u savetima.

Pokret socijalista ne zaboravlja žene

O položaju pripadnica lepšeg pola u Vojvodini, ali i celoj našoj zemlji, govorila je Đenđi Seleši, predsednica Saveta za ravnopravnst polova pri Pokrajinskom sekretarijatu za demografiju, socijalnu politiku i ravnopravnst polova.

- Ako biste, ne samo 8. marta, neko bilo kog dana u godini, pitali žene koji je njihov status u društvu u kom žive i rade, svaka će kazati da su žene danas ravnopravne. Ali kada se uđe u suštinu, vidi se da postoji toliko oblika diskriminacije između oba pola i svih starosnih kategorija, ali je najveći procenat  usmeren ka ženskom polu. Onda shvatite da i posle više od sto godina koliko traje borba za prava žena, nije još sve urađeno i da će ona još dugo trajati – objašnjava Đenđi Seleši. - Gotovo da nema oblasti u kojoj nema diskriminacije, bilo da su to građanska prava, ekonomska nezavisnost, zdravstvo...

Izvor: Subotica.com
Koktel povodom Dana žena u prostorijama Pokreta socijalista Koktel povodom Dana žena u prostorijama Pokreta socijalista Koktel povodom Dana žena u prostorijama Pokreta socijalista Koktel povodom Dana žena u prostorijama Pokreta socijalista Koktel povodom Dana žena u prostorijama Pokreta socijalista Koktel povodom Dana žena u prostorijama Pokreta socijalista Koktel povodom Dana žena u prostorijama Pokreta socijalista Koktel povodom Dana žena u prostorijama Pokreta socijalista
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 17
Pregleda: 5815
Povezane teme

đenđi seleši

dan žena

8. mart

predrag bobić

pokret socijalista

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.