• Pregleda: 4797

Pokret socijalista ne zaboravlja žene

Pokret socijalista ne zaboravlja žene

Povodom 8. marta, Dana žena, GrO Pokreta socijalista organizovao je prijem na kome je bilo reči o položaju žena u savremenom društvu, problemima i izazovima sa kojim se susreću.

- Pokret socijalista kao stranka čiji je fokus, između ostalog, borba za socijalnu pravdu i rodnu ravnopravnst, želi da ukaže na sve ono što žene, koje su stub društva, prolaze da bi ostvarile svoja prava. Svesni smo koliko im je nekada teško i zato smo tu da ih podržimo da u toj svojoj borbi istraju – kaže Predrag Bobić, predsednik izbornog štaba PS. - U našoj stranci u Subotici imamo više od dve stotine dama i njihova uloga i značaj su nemerljivi, naročito u ovo predizborno vreme kada daju svoj puni doprinos, kako u organizovanju akcija, tako i u savetima.

O položaju pripadnica lepšeg pola u Vojvodini, ali i celoj našoj zemlji, govorila je Đenđi Seleši, predsednica Saveta za ravnopravnst polova pri Pokrajinskom sekretarijatu za demografiju, socijalnu politiku i ravnopravnst polova.

- Ako biste, ne samo 8. marta, neko bilo kog dana u godini, pitali žene koji je njihov status u društvu u kom žive i rade, svaka će kazati da su žene danas ravnopravne. Ali kada se uđe u suštinu, vidi se da postoji toliko oblika diskriminacije između oba pola i svih starosnih kategorija, ali je najveći procenat  usmeren ka ženskom polu. Onda shvatite da i posle više od sto godina koliko traje borba za prava žena, nije još sve urađeno i da će ona još dugo trajati – objašnjava Đenđi Seleši. - Gotovo da nema oblasti u kojoj nema diskriminacije, bilo da su to građanska prava, ekonomska nezavisnost, zdravstvo...

Izvor: Subotica.com

povezane teme

17
komsija Odgovori
Standardno,svi se nekog sete kad im nesto treba u ovom slucaju glasoviiii
Max Odgovori
Jel bilo kulena na meniju?
Prodavac brnjica Odgovori
Kakav skup preletaca i pokajnika!
Valjda je na meniju bilo nesto svinjsko?
jim Odgovori
Pogedajte sliku na zidu! Hahaha!
Korenko Odgovori
Hahahahahahaha :D i onda jos jednom hahahaha..... Puna podrska novom rukovodstvu JULovaca :D hahahahah :D
Goran Odgovori
u ovoj stranci sve moj do moga bivsi DS izgleda da se DS procistio od nekvalitetnog clanstva
Mimko Odgovori
A sta predstavlja Suzana Skenderovic, nije u pokretu socijalista(nudi se naprednjacima)????
lopur
Interes, nema casti i morala!
petar Odgovori
Djendjika, Balazevic, Suzana Skenderovic...su u pokretu socijalista??? A bili su okorele demokrate, zaklinjali se u vernost Tadicu i zutoj boji.
su
Da bili, ginuli i davali sve od sebe, nisu ni izlaili iz stranackih prostorija. Cuveni Ivanisevic, Djenika, predsednica Foruma zena DS, pokrajinanska poslanica, svojevremeno bila naj lepsa zena politicar! Natasa, predsednica Omladine DS, Pera preletac samo da je rukovodece mesto. Strasno, to je hvala DS!?
earthworker Odgovori
oho-ho! ha,ha, ha pa selesijeva i pera balazevic pretrcali kod ivanisevica i vulina.
Овца за шишање Odgovori
Имали одвратнијих од ових?! Има. То су њихове газде!
su Odgovori
Vala svi iz DS, bas lepo drustvo!
RED ROSES Odgovori
Bobicu srce pati za SPS-om!Vidi se da uziva u realizaciji ideologije PS-a.
Uvek u pravu Odgovori
Tražićemo od SPC da se kanonizuje novi svetac pod imenom Sveti Aleksandar Vulin ( kerić baba Julin)
panonski čamac Odgovori
Delite vi i brašno i konzerve po okruženju za potpise i glasove, tako da par ruža nije ništa za vas.
Vozac Mazde Odgovori
A gde je Etela savetnik gradonacelnika?Jedna od perjanica?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.