Komentara: 15
Pregleda: 4172

Pokret DJB: Objaviti javno sve ugovore i biografije zaposlenih u Gradskoj upravi

15.06.2017. u 15:29h
Izvor: GrO Pokret "Dosta je bilo"
Saopštenje Gradskog odbora Pokreta "Dosta je bilo" Subotica prenosimo u celosti.
Pokret DJB: Objaviti javno sve ugovore i biografije zaposlenih u Gradskoj upravi

Do kraja godine u Gradskoj upravi  Subotice trebalo bi da bude zaposleno 33 lica na neodređeno vreme i 13 osoba na određeno. Predlogom kadrovskog plana koje je usvojilo Gradsko veće konstatovano je da na dan 15. maja, u gradskoj upravi radi 328 osoba ,a zbog, kako navode potreba, do kraja godine će ih biti 361.

S obzirom na to da je reč o radnim mestima koje finansiraju svi građani Subotice, zahtevamo da lokalna samouprava objavi sistematizaciju svih radnih mesta  kao i  sve ugovore o privremenim i povremenim poslovima, radne biografije takođe. Transparentnost je naše političko opredeljenje. Želimo odgovornost od premijera do zaposlenog na opštinskom šalteru i  jasne kriterijume merenja učinka.

Dosadašnje aktivnosti lokalne vlasti u Subotici jasno pokazuju da nemaju nameru da odustanu od partijskog zapošljavanja, te da se važne  odluke donose protivno zdravom razumu pa i zakonu. Primera je previše – poslednji je svakako skandalozan predlog Gradskog veća da budući direktor Doma zdravlja  u Subotici postane dr Branislav Đorđević koji je podnoseći kandidaturu slagao da se protiv njega ne vodi krivični postupak, iako je javnost već odavno upoznata sa činjenicom da proces traje. Pod pritiskom javnosti i Gradsko veće moralo je da preinači odluku te Đorđević više nije kandidat za tu funkciju.

U skladu sa programom “Dosta je bilo”  zahtevamo javne konkurse za sve državne agencije, sva državna preduzeća i ustanove. Sa javnim planovima rada. Sa javnim izveštavanjem. Sa javno objavljenim sistematizacijama radnih mesta za sve zaposlene u javnom sektoru i javnim preduzećima. Partokratija je pojela društvo. Političke stranke i s njima povezani privrednici parazitiraju na leđima građana. Zbog toga i tako loše živimo.

Zato smo Gradskoj upravi podneli Zahtev za informaciju od javnog značaja. Očekujemo odgovor. I odgovornost. Podsećamo i pozivamo građane da i sami podnesu zahteve kako bi dobili informaciju koja je značajna za sve. Ovo je naša zemlja, a ne njihova država.

Moramo da znamo ko radi, šta radi i zašto radi u lokalnoj samoupravi. Građani to plaćaju, moraju da znaju zašto.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Pokret "Dosta je bilo"
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4172
Povezane teme

stranačko zapošljavanje

zapošljavavanje u javnim preduzećima

partijsko zapošljavanje

zapošljavanje u javnom sektoru

pokret dosta je bilo

transparentnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.