Komentara: 16
Pregleda: 7195

Pokrajinski sekretarijat za privredu ulaže u Palić i Suboticu

11.08.2015. u 16:51h
Izvor: Subotica.com
Miroslav Vasin, potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar, posetio je danas Palićane koji su na pokrajinskim konkurisima dobili milion ili 1,2 miliona dinara i novac uložili u ugostiteljske objekte i druge turističke projekte.
Pokrajinski sekretarijat za privredu ulaže u Palić i Suboticu

Vasin je rekao da je Sekretarijat za prvih šest meseci ove godine izdvojio za subotičku privredu 66,5 miliona, dok je u projekte u oblasti turizma uloženo 16 miliona dinara.

- Usmereno je 7,4 miliona dinara za sedam projekata i posetiću salaše i vinarije koje smo podržali. Pokrajina je podržala sve manifestacije ne teritoriji Subotice i Palića ove godine i više od 20 preduzeća je dobilo sredstva za kupovinu opreme. Suboticu vidimo kao snažan ekonomski pokretač i zato su nam privreda i turizam u ovom gradu prioriteti – kaže Miroslav Vasin.

Vasin je podsetio da je Palić ovogodišnji dobitnik nagrade „Fijeta“ i da će domaćinima priznanje „Zlatna jabuka“ biti uručeno u oktobru.

 - To je najveće priznanje u oblasti turizma. Dobitnici nagrade su bili Moskva, Dubrovnik, Dubai, američki centri i drugi poznati gradovi tako da je jasno u kakvu prestižnu grupu je ušao Palić – ističe Vasin.

Pokrajinski sekretarijat za privredu ulaže u Palić i Suboticu

U „Maloj gostioni“ je održan sastanak sa svim dobitnicima sredstvama na pokrajinskim konkursima, a Vasin je posetio nekoliko koji su već realizovali svoje ideje.

 - Planiramo da uredimo osam apartmana. Već smo otvorili restoran, imamo pomoćnu salu. Za apartmane smo od pokrajine dobili milion dinara, za telekomunikacije 180.000 dinara i 500.000 za kuhinju. Bez podrške sami ne bi mogli da započnemo posao – kaže Ivica Budanović, vlasnik „Roadside“.

Milorad Štavljanin, vlasnik Vile „Milord“ kaže da njegov garni hotel sa četiri zvezdice uspešno posluje već 10 godina.

 - Imamo 17 hotelskih jedinica, spa centar sa zatvorenim bazenom, đakuzije i mali restoran. Godišnje nas poseti od 3.000 do 6.000 gostiju, uglavnom iz regiona, ali u letnjoj sezoni imamo goste i iz Engleske, Nemačke, Francuske. Kriza se oseća i ovde, ali pad prometa nije velik, godiišnje od dva do tri odsto. Iz pokrajine smo za ovih deset godina dobili značajna sredstva za renoviranje, dogradnju, opremu, poslastičarnicu, toplotne pumpe. Njihova pomoć je pravi put i način da privrednici dobiju nazad ono što plaćaju krzo poreze i doprinose – zaključio je Štavljanin.

Izvor: Subotica.com
Potpredsednik APV Miroslav Vasin u poseti privrednicima iz Subotice i Palića Potpredsednik APV Miroslav Vasin u poseti privrednicima iz Subotice i Palića Potpredsednik APV Miroslav Vasin u poseti privrednicima iz Subotice i Palića Potpredsednik APV Miroslav Vasin u poseti privrednicima iz Subotice i Palića Potpredsednik APV Miroslav Vasin u poseti privrednicima iz Subotice i Palića Potpredsednik APV Miroslav Vasin u poseti privrednicima iz Subotice i Palića Potpredsednik APV Miroslav Vasin u poseti privrednicima iz Subotice i Palića Potpredsednik APV Miroslav Vasin u poseti privrednicima iz Subotice i Palića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 7195
Povezane teme

miroslav vasin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.