Komentara: 6
Pregleda: 3078
Foto

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam podržava rad Poslovnog inkubatora Subotica

31.01.2022. u 14:57h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinski sekretarijat  za privredu i turizam podržava rad Poslovnog inkubatora Subotica

Korisnici Poslovnog inkubatora u Subotici, koji su pokrenuli svoje biznise, uvek će imati podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, jer razvoj preduzetničkog duha Vojvodinu u čini posebnom –  zaključak je današnje posete resornog sekretara Nenada Ivaniševića.

Pokrajinski sekretarijat  za privredu i turizam podržava rad Poslovnog inkubatora Subotica

- Svi mi koji smo dobili mogućnost da smo odgovorni za privredu na teritoriji AP Vojvodine moramo da sarađujemo i zato je saradnja biznis inkubatora, slobodnih zona i fakulteta važna da bismo ostali ono što jesmo. Vojvodina je danas centar IT industrije i digitalne poljoprivrede u celom regionu, ne samo u Srbiji – poručio je Ivanišević. - Biznis inkubatori jesu ti čuveni startapovi koje gledamo na televiziji i divimo se kako je u inostranstvu, a mi to sve imao u Srbiji.  Pokrajinska vlada putem podsticajnih projekta razvoja pomaže rad biznis inkubatora, a  cilj današnje posete je da napravimo jedno jedinstvo u Subotici između Poslovnog inkubatora, Ekonomskog fakulteta i Slobodne zone.  Ideja je da na Ekonomskom fakultetu razvijemo posebne programe, kraće i brže  obuke u IT sektoru za lica koja su fakultetski obrazovana, prema potrebama  tržišta rada. Oni svoje mesto i zaposlenje mogu naći i u biznis inkubatoru, jer želimo  da što više novca izdvojimo za osnivanje preduzeća, samozapošljavanje i novo zapošljavanje, razvijanje preduzetničkog duha,  jer je taj duh ono što nas čini izuzetnim  danas na tržištu. Zahvaljujći njemu postali smo centar  IT industrije u celom regionu.

Poslovni inkubator u Subotici postoji od 2006. godine i trenutno ima jedanaest stanara koji pod njegovim krovom razvijaju svoje preduzetničke ideje.

Pokrajinski sekretarijat  za privredu i turizam podržava rad Poslovnog inkubatora Subotica

- Najbitnije nam je da se našim stanarima mogne u vidu subvencija i donacija i očekujemo da će oni koji su tek osnovali svoje firme imati podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam da rade i napreduju – dodaje Srđan Ivanović, direktor Poslovnog inkubatora u Subotici. – Naši kapaciteti su  popunjeni, imamo preduzetnike različitih profila, od proizvodnje, štamparije, IT sektora...

Među korisnicima Poslovnog inkubatora je i Milorad Nišević, čija firma se bavi proizvodnjom nameštaja.

Pokrajinski sekretarijat  za privredu i turizam podržava rad Poslovnog inkubatora Subotica

- Proizvodimo robu za poznate kupce i u Poslovnom inkubatoru smo već godinu dana. Podrška nam je veoma značajna, narpčito što se tiče zakupa prostora koji je subvencionisan i prilagođen u odnosu na tržišne cene – ističe Nišević.  – Imamo šest zapsolenih, planove da se proširimo, ali to zavisi i od subvencija, pomoći i drugih faktora.

Izvor: Subotica.com
Sekretar Ivanišević u poseti Poslovnom inkubatoru Subotica Sekretar Ivanišević u poseti Poslovnom inkubatoru Subotica Sekretar Ivanišević u poseti Poslovnom inkubatoru Subotica Sekretar Ivanišević u poseti Poslovnom inkubatoru Subotica Sekretar Ivanišević u poseti Poslovnom inkubatoru Subotica Sekretar Ivanišević u poseti Poslovnom inkubatoru Subotica Sekretar Ivanišević u poseti Poslovnom inkubatoru Subotica Sekretar Ivanišević u poseti Poslovnom inkubatoru Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 3078
Povezane teme

Nenad Ivanišević

biznis inkubator

poslovni inkubator subotica

srđan ivanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.