Komentara: 0
Pregleda: 3558

Pokrajinski konkursi za novo i samozapošljavanje

27.04.2010. u 18:29h
Izvor: RTV Yueco
<p>Pokrajinski sekretarijat za rad, zapo&scaron;ljavanje i ravnopravnost polova objavio je konkurs za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta i za samozapo&scaron;ljavanje u AP Vojvodini u 2010. godini. Konkursi su objavljeni danas u listu "Dnevnik", a naredne nedelje biće objavljeni u listu "Poslovi". Prijave na konkurs će se u Filijali Subotica Nacionalne službe za zapo&scaron;ljavanje primati od 4. maja.</p>
Pokrajinski konkursi za novo i samozapošljavanje

Subvencije za samozapošljavanje u jednokratnom iznosu od 160 hiljada dinara namenjene su nezaposlenim licima za obavljanje novoregistrovane delatnosti. Ukoliko se više nezaposlenih lica udruži, pojedinačno se podnose zahtevi za subvenciju od 160 hiljada dinara. Pravo podnošenja zahteva imaju lica koja su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Vojvodini , putem koje su završili obuku za samozapošljavanje.

Subvencija za otvaranje novih radnih mesta, u jednokratnom iznosu, odobrava se poslodavcima koji otvaraju radna mesta, radi zapošljavanja nezaposlenih lica prijavljenih na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje sa teritorije AP Vojvodine. Iznos subvencije je 80 hiljada dinara, uz dodatak od 50 hiljada dinara poslodavcu koji zaposli lica koja se teže zapošljavaju, poput osoba sa invaliditetom, samohranih roditelja, žena, Roma, izbeglih i raseljenih lica, starijih od 50 i mlađih od 30 godina.

Pokrajinska vlada u ovoj godini za rešavanje problema nezaposlenosti izdvojila je sredstva u iznosu od dve milijarde i 160 milona dinara, od čega će milijardu i 850 miliona biti za finansiranje pripravnika koji su zaposleni tokom prošle godine. Ostatak od 260 miliona biće usmeren upravo u programe samozapšljavanja, odnosno novog zapošljavanja. Vasin je izrazio očekivanja da će ovim programima biti otvoreno od 2200 do 2500 novih radnih mesta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 dana
Komentara: 0
Pregleda: 3558
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.