Komentara: 3
Pregleda: 3296

Poklonjeno 30 kilograma kobasice Crvenom krstu

03.02.2012. u 18:18h
Izvor: RTV Yueco
Poklonjeno 30 kilograma kobasice Crvenom krstu

Tradicionalna turijska kobasicijada održana je u Subotici po deseti put. Sedmu godina za redom organizatori su poklonili kobasice za pripremanje obroka u za potrebe narodne kuhinje. Kao i prošle godine poklonjeno je 30 kilograma kobasice. Subotičani su se odazvali i u dugačkim redovima čekali da kupe specijalitet iz Turije.

Subotičani najviše kupuju suve i pečene kobasice. Cene su bile niže nego u prodavnicima i bez obzira na sneg i hladno vreme ljubitelji turijskog specijaliteta su čekali u redovima.

Organizatori turijske "Kobasicijade" u dogovoru sa gradom su poklonili Crvenom krstu 30 metara, odnosno kilograma kobasice. Grad je ove godine izdvojio novac za 1100 besplatnih kuvanih obroka dnevno, a potrebe su daleko veće.

Trodnevna manifestacija koja po mišljenju organizatora je najbolja posle Egzita ove godine će biti bogatija i sadržajnija. Doći će veliki broj gostiju iz Srbije, Hrvatske i Mađarske.

Atrakcija će biti kao i ranijih godina najkobasica koja bi trebalo da bude dugačka dugačka 2.028 metara. Centralna manifestacija će se održati u Turiji od 24. do 26. februara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3296
Povezane teme

crveni krst

Turijska kobasicijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.