• Pregleda: 5765

Poklon za prvorođenu bebu u 2018. u Subotici

Zamenica gradonačelnika, Timea Horvat, posetila je danas prvorođenu bebu u 2018. godini čija majka ima prebivalište na teritoriji grada Subotice – Nisu Mrčo, rođenu 1. januara, u 2.50 časova, u porodilištu subotičke Opšte bolnice.
Poklon za prvorođenu bebu u 2018. u Subotici

Na osnovu odluke Skupštine grada Subotice o dodeli sredstava za prvorođeno dete u kalendarskoj godini iz sredstava gradskog budžeta, gradonačelnik je posebnim rešenjem za prvu bebu rođenu u ovoj godini opredelio 50.000 dinara i ta sredstva uplaćena su na žiro-račun Nisine majke Ivete Mrčo.

Horvat je, tom prilikom, u ime subotičke lokalne samouprave, gradonačelnika Bogdana Labana i svoje ime čestitala porodici Mrčo na prinovi i poželela im dobro zdravlje. Grad Subotica se, istakla je, zalaže za što bolje uslove za trudnice i porodilje i finansijski pomaže porodice sa decom.

- Za jednokratnu pomoć trudnicama na teritoriji grada Subotice iz sredstava budžeta Grada u iznosu od 15.000 dinara, koja se isplaćuje za sve trudnice bez obzira da li su u radnom odnosu ili ne do četvrte trudnoće, u 2017. godini podneto je 1.196 zahteva. Svi ti zahtevi su odobreni i isplaćeni. Za roditeljski dodatak za prvo dete iz budžeta Grada u iznosu od 10.000 dinara prošle godine podneto je 659 zahteva i svi su, takođe, pozitivno rešeni – kazala je Timea Horvat.

Grad je prošle godine finansirao i jednu vantelesnu oplodnju, u iznosu od 260.000 dinara, rekla je Horvat i dodala da su za regresiranje troškova boravka u predškolskoj ustanovi za treće i četvrto dete u 2017. godini odobrena 632 zahteva, koliko ih je i podneto.

Supružnici Iveta (30) i Nerkim Mrčo (38) zahvalili su se lokalnoj samoupravi na izdvojenim sredstvima. Iveta je rekla da je porođaj protekao u najboljem redu i da je beba bila teška 2.500 grama i dugačka 46 centimetara.

Nisa je naše drugo dete. Pre 15 meseci dobili smo ćerkicu Medinu. Nisa je rođena pre vremena, termin za porođaj bio je krajem januara. Zdrava je i lepo napreduje. Zahvalni smo gradu Subotici i na pažnji i na ovoj, za nas značajnoj novčanoj podršci – naglasila je Iveta Mrčo.

Tokom 2015. godine, u porodilištu subotičke Opšte bolnice rođene su 1.364 bebe. U 2016. godini ukupno je rođeno 1.407 beba, a u 2017. godini  – 1.558 beba. U periodu od 1. januara do 11. februara 2018. godine, u porodilištu Opšte bolnice rođena je 161 beba.

Izvor: Subotica.rs

povezane teme

7
666 Odgovori
Sta je sa ostalim bebama koje su rodjene u Subotici!? Ovo su smešni iznosi sa obzirom da poslednjih godina u gradu više ljudi umire nego što se radja.
marija Odgovori
Strasno V E L I K A pomoc !
djordje Odgovori
666 marija@ - tipično subotički....ubiće nas zloba ljudska.
666
Djordje, tipično botovski komentar
Lela
Narodu se nikada ne može ugoditi!
Laki Odgovori
Pozdrav za oca,najbolje bureke na buvljaku pravi definitivno :D
Lela
Neumesan komentar za ovu vest.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.