Komentara: 10
Pregleda: 2842

Pojačana kontrola saobraćaja u narednih desetak dana

29.12.2021. u 10:49h
Izvor: Subotica.com
Saobraćajna policija će tokom novogodišnjih i božićnih praznika obavljati pojačanu kontrolu saobraćaja, tj. brzine kretanja vozila, vožnje pod uticajema alkohola i psihoaktivnih supstanci i vezivanje sigurnosnog pojasa. Apeluje se na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.
Pojačana kontrola saobraćaja u narednih desetak dana

Akciju je juče najavio ministar policije, Aleksandar Vulin.

- Pojačana kontrola saobraćaja biće na svim putnim pravcima, sa posebnim akcentom na otkrivanju saobraćajnih prekršaja kao što su prekoračenje dozvolјene brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenje sigurnosnog pojasa, a sve u cilјu očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju - istakao je ministar Vulin.

Prošle godine u saobraćaju su stradale 492 osobe, a samo u poslednjih pet dana stradalo je čak 16 lјudi, među kojima su i mlade osobe.

- Svaka smrt teško da može da se opravda, ali smrt u saobraćaju posebno ne može. Samo da je neko od vozača usporio, vezao pojas i da nije konzumirao alkohol i drogu, lјudski životi bi bili sačuvani - dodao je ministar.

Pojačana kontrola saobraćaja u narednih desetak dana

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova napominju  da je samo tokom prethodnog vikenda otkriveno oko 13.000 saobraćajnih prekršaja, što je dvostruko više nego u istom periodu prošle godine. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju i pod prisustvom droga iz saobračaje isključeno 1.000 vozača, što je tri puta više u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 2842
Povezane teme

saobraćajna hronika

saobraćajna policija

saobraćajni prekršaji

kršenje saobraćajnih propisa

saobraćajna kontrola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.