• Pregleda: 7197

Pojačana kontrola saobraćaja tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Pojačana kontrola saobraćaja tokom božićnih i novogodišnjih praznika

Saobraćajna policija će u narednom periodu, a naročito u vreme predstojećih novogodišnjih praznika, sprovesti pojačane kontrole sa akcentom na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila na putu, upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, kao i neposedovanje propisane opreme u vozilu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, brzina će se meriti u dnevnim i noćnim uslovima ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja – presretačima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, jer će saobraćajna policija u narednom periodu intezivirati rad na otkrivanju prekršaja.

U toku ove godine otkriveno je više od 300.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila na putu, isključeno je oko 50.000 vozača pod uticajem alkohola, otkriveno je 160.000 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i više od 17.000 prekršaja tehničke neispravnosti i neposedovanja propisane opreme u vozilu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
pz Odgovori
Nemate za 13 platu?
Bog Otac Odgovori
Puni se budžet za Slinu, Vulina i Vođu, a prasiće će Labanče sa svojima izjest, evo ja ću da vam blagodarim jabuku u krmačina usta.
komsija Odgovori
hahahaahahh kakva vest, ovo je samo zaplasivanje raje!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.