Komentara: 6
Pregleda: 8622

Pogodnost za penzionere - besplatna dostava primanja ili mogućnost ovlašćenja drugih lica

24.03.2020. u 17:42h
Izvor: Subotica.com
Vlada Srbije donela je danas odluku da se isplate penzija za građane (65+ godina) vrše uz posebna ovlašćenja, kao i putem dostave, bez troškova za građane.
Pogodnost za penzionere - besplatna dostava primanja ili mogućnost ovlašćenja drugih lica

Počevši od danas, utorka, 24. marta, građani koji prethodno nisu ovlastili nikoga za podizanje penzija, mogu to da urade posebnim ovlašćenjem za lice koje će u njihovo ime i za njihov račun, uz posedovanje svoje i njihove lične karte, podići unapred definisan iznos penzije.

- Izdavanje ovlašćenja mora se obaviti beskontaktno, u svakom trenutku održavajte bezbednu distancu od dva metara i nakon dostave penzije izvršite dezinfikovanje ruku. - objašnjavaju iz Vlade Srbije  - Primer ovlašćenja izdala je Narodna banka Srbije, ali se može sastaviti i u slobodnoj formi, uz obavezno navođenje ličnih podataka penzionera i lica koje se ovlašćuje, broj tekićeg računa, naziv banke i iznos koji se isplaćuje (brojem i slovima). Ovlašćenje mora biti potpisano kako bi bilo prihvaćeno.

Svi penzioneri koji ne ovlaste drugo lice za podizanje penzije, treba da pozovu kontakt telefon banke u kojoj imaju otvoren tekući račun i da navedu adresu i iznos koji žele da im se dostavi, a Pošta Srbije će im po hitnoj proceduri uručiti penzije.

- Banke će kontaktirati ove korisnike putem kontakt centra ili sms porukom kako bi penzioneri što ranije znali na koji način će se isplata realizovati. Detaljnu instrukciju za postupanje banaka prilikom isplate penzija u trenutnoj situaciji izdala je Narodna banka Srbije. - navodi se.

Dodatak: Instrukcija o načinu privremene isplate penzija za lica sa navršenih 65 i više godina života

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 8 časova
Komentara: 6
Pregleda: 8622
Povezane teme
isplata penzija
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.