• Pregleda: 7840

Pogodnost za penzionere - besplatna dostava primanja ili mogućnost ovlašćenja drugih lica

Vlada Srbije donela je danas odluku da se isplate penzija za građane (65+ godina) vrše uz posebna ovlašćenja, kao i putem dostave, bez troškova za građane.
Pogodnost za penzionere - besplatna dostava primanja ili mogućnost ovlašćenja drugih lica

Počevši od danas, utorka, 24. marta, građani koji prethodno nisu ovlastili nikoga za podizanje penzija, mogu to da urade posebnim ovlašćenjem za lice koje će u njihovo ime i za njihov račun, uz posedovanje svoje i njihove lične karte, podići unapred definisan iznos penzije.

- Izdavanje ovlašćenja mora se obaviti beskontaktno, u svakom trenutku održavajte bezbednu distancu od dva metara i nakon dostave penzije izvršite dezinfikovanje ruku. - objašnjavaju iz Vlade Srbije  - Primer ovlašćenja izdala je Narodna banka Srbije, ali se može sastaviti i u slobodnoj formi, uz obavezno navođenje ličnih podataka penzionera i lica koje se ovlašćuje, broj tekićeg računa, naziv banke i iznos koji se isplaćuje (brojem i slovima). Ovlašćenje mora biti potpisano kako bi bilo prihvaćeno.

Svi penzioneri koji ne ovlaste drugo lice za podizanje penzije, treba da pozovu kontakt telefon banke u kojoj imaju otvoren tekući račun i da navedu adresu i iznos koji žele da im se dostavi, a Pošta Srbije će im po hitnoj proceduri uručiti penzije.

- Banke će kontaktirati ove korisnike putem kontakt centra ili sms porukom kako bi penzioneri što ranije znali na koji način će se isplata realizovati. Detaljnu instrukciju za postupanje banaka prilikom isplate penzija u trenutnoj situaciji izdala je Narodna banka Srbije. - navodi se.

Dodatak: Instrukcija o načinu privremene isplate penzija za lica sa navršenih 65 i više godina života

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
FOX Odgovori
A znate da je skraćeno radno vreme na poštama, jel' znate da poštari rade naizmenično, tj. ne u punom kapacitetu, a ni ranije nisu imali dovoljno poštara niti dovoljno opreme.
Obećavaju bez da provere kako je to moguće sprovesti! Pametno, nema šta!
65+ Odgovori
Još kad bi telefoni, bilo u Subotici, a još bolje u Beogradu bili dostupni? Zato je najbolje uputiti poruku putem kontakt forme Banke Poštnska štedionica A.D. u Beogradu.
EVA ZABOS Odgovori
RAIFFEISEN BANK SUBOTICA- ovde primam penziju, nemam BANKOVNU KARTICU -
KOJI JE BROJ KONTAKT TELEFONA da se interesujem.
Angeli Odgovori
Recite molim Vas, koje je ovo lažno obaveštenje kada u pošti (MALA POŠTA) preko puta bivšeg "Partizana", pojma nemaju o "OVLAŠĆENJU-PUNOMOĆI" za podizanje penzije.Ispunjena punomoć po objašnjenju NB SRBIJE. ŠTA SADA? KO KOGA MANIPULIŠE ? KO KOGA VARA I LAŽE ?
JA Odgovori
Ovde pise da svako treba da kontaktira banku u kojoj se nalazi ko ne sme napolje zbog ogranicenja starosti.Da to je teoretski lepo ali Postanska Stedionica i Posta je nedostupan preko telefona,i ne mogu nikom javiti.pa kako da onda obavestim njih da mi iznesu penziju????????????????????
65+
U tom grmu i leži zeka. Bez para nema izlaska ČAK ni nedeljom pre podne, ali ni pazara. Ako je od 2.3.-18.4. vreme posta, a jeste, gladovanja nije!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.