Komentara: 60
Pregleda: 11463
Foto

Podvožnjak kod Nove opštine biće gotov pre roka, najavio ministar Vesić

08.11.2023. u 13:40h
Izvor: TV Subotica
Radovi na podvožnjaku kod Nove opštine biće okončani i pre roka, najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, te ocenio da izgradnja brze pruge teče po planu. Kada je u pitanju voz za Segedin, Vesić navodi da se očekuje da će u novembru početi da saobraća.
Podvožnjak kod Nove opštine biće gotov pre roka, najavio ministar Vesić

Podvožnjak kod Nove opštine zatvoren je za saobraćaj od 1. jula, a iako je prvobitno najavljivano da će radovi trajati do 22. decembra, ova važna saobraćajnica mogla bi da bude završena i ranije. Kako je ocenio nadležni ministar, Goran Vesić, to je rezultat promene izvođača radova.

- Podvožnjak će biti pre roka, „Karin komerc“ je vrhunski odradio posao, ja sam insistirao da oni to rade. Pre toga je to radila jedna druga firma i nisu u potpunosti poštovani rokovi. Rekao sam im da to mora da bude u roku, jer ne smemo da se igramo, nije isto da li ćete na otvorenom putu, gde nema stanovnika raditi u roku, tako ako se malo zakasni nije strašno, ali kad zakasnite u gradu, to je veoma strašno, tako da sam siguran da će oni to završiti pre roka, bilo je najvažnije da se preveže grejanje. Ja se izvinjavam građanima Subotice, jer sve što se radi menja uobičajen način života, ali biće mnogo lepše – rekao je Vesić.

Podvožnjak kod Nove opštine biće gotov pre roka, najavio ministar Vesić

Uskoro bi trebalo da krene i voz od Subotice do Segedina. Sa mađarske strane se završava rekonstrukcija, jer je plan da tamo bude zajednička carinska i pasoška kontrola, a privremeno rešenje biće kontejneri.

- To zavisi od dogovora dve železnice, nadam se da će to biti brzo, već u novembru. Najveći problem je bio kako da se uspostavi prelaz, sada je rešeno putem nekih kontejnera privremeno, dok se u samom Segedinu na bude uspostavio granični prelaz. - dodaje ministar Vesić.

Podvožnjak kod Nove opštine biće gotov pre roka, najavio ministar Vesić

Brza pruga od Novog Sada do Subotice biće završena do kraja sledeće godine, naveo je Vesić i zaključio da će vozovi od Beograda do Budimpešte krenuti u 2026.godini.

- Do kraja sledeće godine ćemo imati 184 kilometra brze pruge, treba nam za testiranje dva, tri meseca, znači negde u martu, aprilu 2025.godine imaćemo brzu vezu između Beograda i Subotice, putovaće se tačno sat i 10 minuta. Očekujemo da naši mađarski prijatelji do kraja 2025. godine završe svoj deo pruge, tada kreće testiranje njihove pruge, tako da se nadam da ćemo 2026. godine krenuti sa brzom prugom Beograd- Budimpešta - zaključuje Vesić.

Podvožnjak kod Nove opštine biće gotov pre roka, najavio ministar Vesić

Vesić je istakao i da kreće rekonstrukcija  kargo pruge od Pančeva do Subotice, kao i da su u planu radovi na pruzi Subotica-Sombor, Sombor-Vrbas, kao i izgradnja pruge Subotica-Baja.

Izvor: TV Subotica
Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (6. novembar) Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (6. novembar) Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (6. novembar) Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (6. novembar) Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (6. novembar) Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (6. novembar) Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (6. novembar) Radovi na rekonstrukciji podvožnjaka kod Nove opštine (6. novembar)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 3 nedelje
Komentara: 60
Pregleda: 11463
Povezane teme

podvožnjak

podvožnjak kod nove opštine

rekonstrukcija podvožnjaka kod nove opštine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.