Komentara: 0
Pregleda: 1295

Podsticaj zapošljavanju osoba sa invaliditetom

09.02.2011. u 16:44h
Izvor: RTV Yueco
Podsticaj zapošljavanju osoba sa invaliditetom

U Severnobačkom okrugu tokom prošle godine zaposleno je 78 osoba sa invaliditetom, što je čak četiri puta više u odnosu na prethodne godine. Kako bi se nastavila pozitivna tendencija zapošljavanja ovih osoba, u prostorijama Udruženja osoba sa invaliditetom u Novoj opštini predstavljeni su novi programi Nacionalne službe za zapošljavanje. Stvaranju uslova za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, pridružila se i Kompanija EUnet koja je obezbedila informatičku podršku.

U zgradi Nove opštine okupljaju se članovi pet udruženja osoba sa invaliditetom. Donacija Euneta u vidu priključka za ADSL i tri računara koja je obezbedila Nacionalna služba za zapošljavanje omogućiće članovima ovih udruženja bolji pristup informacijama o zapošljavanju.

U prostorijama udruženja invalida zahvaljujući ovoj donaciji NSZ organizovaće informatičku obuku za 12 osoba. To je samo jedna od mera koje će biti sprovedene u cilju podsticanja zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Tokom prošle godine u Sevenobačkom okrugu zaposlenje je našlo 78 osoba sa invaliditetom, što je četiri puta više u odnosu na prethodne godine. Prema rečima direktora Pokrajinske službe za zapošljavanje Vladimira Srdića, takav rezultat posledica je novog Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja raspisalo je osam programa za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom ukupne vrednosti 800 miliona dinara. Ova sredstva obezbeđena su zahvaljujući novom Zakonu koji poslodavcima nalaže da ukoliko ne zaposle osobu sa invaliditetom, uplate određenu sumu novca u poseban fond.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1295
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.