• Pregleda: 2084

Podeljeno 2.400 paketa hrane socijalno najugroženijim građanima

Podela paketa za socijalno najugroženije građane organizovana je danas u prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta, povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva.
Foto: Ilustracija (arhiva)
Podeljeno 2.400 paketa hrane socijalno najugroženijim građanima

Na osnovu spiska Centra za socijalni rad podeljeno je 2400 paketa hrane i 365 paketa higijene, a za ovu namenu  iz gradskog budžeta izdvojeno je  3,12 miliona dinara.

- Broj paketa je nešto manji u odnosu na prošlu godinu, jer su sredstva iz budžeta Grada nešto manja. „Crveni krst“ je ove godine podneo inicijativu lokalnoj samoupravi da se u budžetu obezbedi nešto više sredstava, kako bi se poboljšao i kvalitet i broj paketa. Sadržaj paketa je već godinama isti, tako da su u paketima hrane brašno, šećer, pasulj, pirinač, konzervirana hrana, dok su u paketima higijene osim deterdženta za veš  i sredstva za održavanje lične higijene - kaže sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta, dr Siniša Trajković.

U prostorijama „Crvenog krsta“  podela paketa organizovana je za stanovnike mesnih zajednica Centar I, Centar II, Centar III i Dudova šuma, dok su ostali paketi distribuirani po okolnim mesnim zajednicama. Podela paketa će se vršiti po mesnim zajednicama do marta sledeće godine, svakog dana od 9 do 12 časova, a uz potvrdu Centra za socijalni rad  potrebno je da građani ponesu i važeću ličnu kartu.

Po paket hrane i sredstava za higijenu danas je došla i naša  starija sugrađanka, Biserka Verešebaranji, koja živi od veoma niskih primanja u domaćinstvu sa sinom.

- Pomoć mi mnogo znači, jer samo jedan obrok skrpim na dan, zbog puno lekova koje pijem. Mala mi je penzija a podstanar sam, dužna sam na sve strane i jako je teško – kaže starica.

Povodom Dana hrane, obroci u Narodnoj kuhinji danas će takođe biti bogatiji, a  najmlađi korisnici će uz obrok dobiti  voće i slatkiše.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Nedim Odgovori
Da li je pakete sa hranom dobila i porodica Katalin Vlah prozivka Blaška Rajića br29 stan7Ukupno je 3 člana porodice.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.