Komentara: 18
Pregleda: 9634
Foto

Podeljene prve besplatne penzionerske kartice

14.03.2018. u 14:37h
Izvor: Subotica.com
U Plavoj sali Gradske kuće uručene  su prve besplatne penzionerske kartice. Do kraja aprila, kartice će dobiti svi penzioneri u gradu, kojih prema poslednjim podacima ima oko 33 hiljade.
Podeljene prve besplatne penzionerske kartice

Penzionerske kartice izrađene su na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja sa ciljem da  se najstarijim sugrađanima pruži mogućnost da ostvare sva svoja prava i nove pogodnosti. Kartice sadrže minimalan broj ličnih podataka potrebnih za dokazivanje statusa penzionera, za sve penzionere su besplatne, a izdaje ih  Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

U subotičku filijalu PIO fonda stiglo je prvih 100 kartica, od kojih je danas podeljeno  oko petnaestak.

- Svi ostali penzioneri će dobiti pozive i doći će u Filijalu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje kako bi preuzeli svoje kartice. Ostatak kartica biće podeljen do 30. aprila. Prema podacima iz januara penzionera u Subotici ima 32 971. Kartice su besplatne, štampane su za sve penzionere i mogu se koristiti svuda gde su do sada penzioneri nosili penzioni ček ili rešenje o penzionisanju. Sada će sa penzionerskim karticama dokazivati da su penzioneri i sa njima će ostvarivati popuste-naglasila je Snežana Marić, direktorka Filijale Subotica PIO fonda, koja je uručila prve penzionerske kartice.

Podeljene prve besplatne penzionerske kartice

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite, Ilija Đukanović, istakao je da je krajnji cilj da se zajedničkim zalaganjem obezbedi što više povlastica za najstarije građane. U tom cilju, predstavnici lokalne samouprave sastaće se sa  predstavnicima privatnog sektora, kao i sa društveno odgovornim kompanijama kako bi se penzionerima obezbedili dodatni popusti.          

- Ova kartica će u početku biti identifikaciona, na njoj će biti zaštićeni svi podaci o penzionerima. Koristiće se umesto penzionog čeka, a krajnji cilj jeste da zajedno Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i sve lokalne samouprave, među kojima je i Subotica, ulože napore da okupimo veliki broj društveno odgovornih preduzeća u našem gradu, kako bi omogućili našim penzionerima da imaju što veće benefite po dobijanju ove kartice. Na nama, kao Gradu, je da razgovaramo i sa privatnim sektorom, sa društveno odgovornim preduzećima, ali i da vidimo u oblasti komunalnih usluga gde možemo da ponudimo najbolje uslove za naše penzionere – obećao je Ilija Đukanović.

Podeljene prve besplatne penzionerske kartice

Među prvim subotičkim penzionerima, koji su dobili karticu je i Petar Pećerić. Kako mu penzija nije visoka, Petar kaže da će  mu svaki dinar, koji  uštedi kroz bilo koju uslugu, dobro doći.

Kartica je beneficija koja će svakom penzioneru dobro doći i da ne moramo da se dokazujemo ko smo, šta smo, kad smo stekli penzije i kolike su. Mislim da će svaka beneficija svakom penzioneru, u ovom momentu, jako dobro doći - rekao je  Petar Pećerić.

Izvor: Subotica.com
Dodela penzionerskih kartica Dodela penzionerskih kartica Dodela penzionerskih kartica Dodela penzionerskih kartica Dodela penzionerskih kartica Dodela penzionerskih kartica Dodela penzionerskih kartica Dodela penzionerskih kartica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 18
Pregleda: 9634
Povezane teme

penzioneri

penzionerska kartica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.