Komentara: 0
Pregleda: 1909

Počinje trka za najbolje poslodavce u 2010. godini

24.05.2010. u 16:56h
Izvor: Infostud

Subotička kompanija Infostud po drugi put organizuje projekat i konkurs za nagradu Najbolji poslodavac u Srbiji za 2010. godinu.  Nagrada, koja pospešuje partnerstvo zaposlenih i poslodavaca i uspešnog upravljanja ljudskim potencijalima u Srbiji, i ove godine će biti dodeljena u četiri kategorije: Svekupuna nagrada najboljem poslodavcu, Najbolji radni uslovi, Najbolje razvojne mogućnosti kao i Najbolji međuljudski odnosi.

Novina je da će ove godine biti dodeljena i nagrada za Najboljeg poslodavca sa osobama sa invaliditetom, jedina takve vrste u Srbiji,  koji će biti izabran u saradnji sa Centrom za monitoring i evaluaciju, a podrazumevaće nagrađivanje onih poslodavaca koji su u svojoj praksi najviše učinili za poboljšanja radnih uslova za zaposlene sa invaliditetom.

Ovaj projekat osmišljen je i pokrenut sa namerom da se prepoznaju poslodavci koji imaju najbolje uslove za rad po mišljenju njihovih zaposlenih, kao i nagrade kompanije koje najviše vode računa o zadovoljstvu svojih  zaposlenih.  Na taj način javno se promovišu dobri primeri iz poslovne prakse u Srbiji a sami poslodavci se upoznavaju sa stepenom zadovoljstva svojih zaposlenih, nakon čega mogu raditi na eventualnim unapređenjima njihovog položaja. Glavni medijski partner ovogodišnjeg konkursa je Ekonom:east Media Group

Istraživanje će se sprovoditi putem anonimne ankete koju će popunjavati zaposleni u kompanijama i dostavljati Infostudu na analizu. Analiza rezultata će se raditi uz konsultacije stručnih saradnika u oblasti HR-a i statističke analize. Po završetku istraživanja svaka kompanija će dobiti izveštaj o zadovoljstvu svojih zaposlenih i kvalifikovaće se za nagradu Najboljeg poslodavca. Nagrade će biti dodeljene u novembru 2010. godine, a pravo učešća imaju sve kompanije sa najmanje 25 zaposlenih, koje posluju u Srbiji najmanje 1 godinu.

Za prijavu potrebno je da  se popuni on-line formular na adresi: http://mojtim.infostud.com/najbolji-poslodavac. Krajnji rok za prijavu kompanije za učešće u projektu je do 01.08.2010. godine, a posebne pogodnosti postoje za rane prijave, do 15.06.2010. godine.


Inače, na Infostudovom konkursu za titulu “Najboljeg poslodavca 2008.godine” učestvovalo je 57 kompanija. U istraživanju je učestvovalo i više od 6300 zaposlenih iz čitave Srbije.

Na svečanoj ceremoniji proglašeni su pobednici i dobitnici nagrade za Najboljeg poslodavca u 2008.godini među malim i srednjim ali i velikim kompanijama, kao i dobitnici nagrada za Najbolje radne uslove, Najbolje razvojne mogućnosti i Najbolje međuljudske odnose.

Po završetku istraživanja svaka kompanija je besplatno dobila detaljan izveštaj o zadovoljstvu svojih zaposlenih i analizu svog položaja kako u odnosu na sve ostale učesnike, tako posebno i na industriju kojoj pripadaju, kao i informacije o tome čime su njihovi zaposleni zadovoljni, a čime nisu i na koji način to mogu da poboljšaju.

Projekat su podržali Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije, Ministarstvo rada i socijalne politike Vlade Republike Srbije i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Izvor: Infostud
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1909
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.