Komentara: 0
Pregleda: 9763

Počinje prijava kandidata na studijske programe Ekonomskog fakulteta u Subotici

21.06.2016. u 11:39h
Izvor: PR tekst
Počinje prijava kandidata na studijske programe Ekonomskog fakulteta u Subotici

U sredu 22. juna na Ekonomskom fakultetu u Subotici, Univerzitetu u Novom Sadu, počinje prijava kandidata za upis studenata na 1. godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2016/2017. godini.

Prijavlјivanje zainteresovanih kandidata održaće se u terminu od 8 do 14 časova, na tri lokacije - 22, 23. i 24. juna na Fakultetu u Subotici i na Odelјenju Fakulteta u Novom Sadu, kao i 23. juna na Odelјenju Fakulteta u Bujanovcu.

Prijemni ispit prijavlјeni kandidati imaće mogućnost da polažu takođe na tri lokacije, u junu na Fakultetu u Subotici i na Odelјenju Fakulteta u Novom Sadu, kao i u julu na Odelјenju Fakulteta u Bujanovcu.

Zašto upisati Ekonomski fakultet u Subotici?

Ekonomski fakultet u Subotici je akreditovani državni fakultet sa tradicijom od preko 55 godina, koji nudi svojim studentima širok izbor između osam studijskih programa osnovnih akademskih studija (Agrarna ekonomija i agrobiznis; Evropska i međunarodna ekonomija i biznis; Finansije, bankarstvo i osiguranje; Marketing; Menadžment; Poslovni informacioni sistemi; Računovodstvo i revizija; Trgovina) za koje bi se specijalizovali tokom 4 godine studija. Od ukupno 855 mesta za upis, 450 je predviđeno za studente čije se obrazovanje finansira iz budžeta.

Pored redovne nastave koja se organizuje tokom semestara i koja uključuje aktivnu saradnju sa nastavnicima i saradnicima, na Fakultetu se organizuju i predavanju stručnjaka iz privrede, posete značajnim naučnim skupovima i preduzećima iz okruženja, kao i predstavljanje domaćih i inostranih poslodavaca studentima završnih godina studija.

Studentima je omogućeno da u 3. i 4. godini studija realizuju letnju stručnu praksu u nekom od preduzeća partnera Fakulteta, ili preduzeća po sopstvenom izboru, uz sticanje praktičnih znanja i veština. Svim studentima je omogućeno da učestvuju u programima studentske razmene na nivou Univerziteta u Novom Sadu i završe jedan semestar na nekom od priznatih Evrpskih univerziteta, uz priznavanje položenih ispita.

Pored redovnih nastavnih obaveza, studenti mogu da se priključe i najrazličitijim programima i organizacijama edukativnog i zabavnog karaktera, kao štu su: Centar za strane jezike, ECDL centar, Sportsko-rekreativni centar, Studentski parlament, AIESEC itd.

Detaljne informacije o Ekonomskom fakultetu u Subotici mogu se pronaći na njihovom zvaničnom sajtu.

Izvor: PR tekst
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 9763

Povezana vest

Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

prijemni ispit na ekonomskom fakultetu

upis na fakultet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.