Komentara: 0
Pregleda: 1188

Počinje "Pianissimo" festival, u sredu nastup najmlađih subotičkih pijanista

28.11.2022. u 13:09h
Izvor: Subotica.com
Koncertom najmlađih pijanista subotičke Muzičke škole u sredu, od 19:30h u Velikoj većnici svečano će biti otvoren Festival mladih pijanista "Pianissimo". U okviru ovog festivala, nakon dve godine pauze, ponovo će biti održano i međunarodno takmičenje u kom će učestvovati skoro 100 mladih pijanista iz nekoliko zemlja.
Počinje "Pianissimo" festival, u sredu nastup najmlađih subotičkih pijanista

Nakon koncerta u sredu, na kom će nastupiti najmlađi subotički pijanisti uzrasta od 6 do 10 godina, program "Pianissimo" festivala nastavlja se za vikend kada će, u koncertnoj sali Muzičke škole, biti održano takmičenje.

Takmičenje je međunarodnog karaktera, a učestvovaće mladi pijanisti iz naše zemlje, ali i Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Imamo prijavljeno 90 takmičara, od 6 do 19 godina, a samo nabolje plasirani imaće priliku da nastupe na završnom koncertu - objašnjava Kristina Mate, organizator Festivala mladih pijanista "Pianissimo".

Završni, gala koncert biće održan u nedelju od 19:30h u Velikoj većnici gradske kuće.

Ulaz na oba koncerta je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1188
Povezane teme

festivala mladih pijanista pianissimo

kristina mate

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.