Komentara: 6
Pregleda: 3826
Foto

Počinje orezivanje drveća i vađenje suvih stabala u Velikom parku na Paliću

08.12.2022. u 13:57h
Izvor: Subotica.com
Sutra počinje orezivanje drveća i vađenje suvih stabala u Velikom parku na Paliću, najavljeno je iz JP "Palić Ludaš". Iz ovog preduzeća navode da će u prvim mesecima naredne godine početi i sadnja.
Počinje orezivanje drveća i vađenje suvih stabala u Velikom parku na Paliću

Suve, bolesne i zalomljene grane u narednim danima biće uklonjene, a uklonjena će biti i suva, odnosno trula stabla koja prete da se sruše i prouzrokuju štetu.

Prvo ćemo ukloniti ona stabla koja su potpuno suva, kao i ona koja se nalaze na mestima gde je najveći protok ljudi - priča Nada Matijašević iz JP "Palić Ludaš" i dodaje da među onim stablima koja se moraju izvaditi dominiraju stabla javora - Javor nije autohtona vrsta u ovom parku, već je uneta. Visoka podzemna voda ne odgovara ovoj vrsti, pa drveće formira površinski koren iznad nivoa podzemne vode. Plitak koren i velika krošnja dovode do čestog izvaljivanja stabala. 

Počinje orezivanje drveća i vađenje suvih stabala u Velikom parku na PalićuPočinje orezivanje drveća i vađenje suvih stabala u Velikom parku na Paliću

Po okončanju ovog posla sledi i popunjavanje parka sa mladim sadnicama.

Kao i svih prethodnih godina sadićemo nove sadnice koje ćemo nabaviti tokom januara ili februara - kaže Marta Dobo, direktorka JP "Park Palić" i podseća da je na hiljade stabala zasađeno i u okviru "Ekolakus" projekta - Zahvaljujući ovom projektu zasađeno je čak 6.800 sadnica oko jezera Palić i Ludaš. Mi vodimo računa o tom drveću i većina sadnica se lepo primila, a one koje nisu biće zamenjene.

Počinje orezivanje drveća i vađenje suvih stabala u Velikom parku na Paliću

Izvor: Subotica.com
Obilazak lokacije u Velikom parku na Paliću na kojoj se uklanjaju suva stabala Obilazak lokacije u Velikom parku na Paliću na kojoj se uklanjaju suva stabala Obilazak lokacije u Velikom parku na Paliću na kojoj se uklanjaju suva stabala Obilazak lokacije u Velikom parku na Paliću na kojoj se uklanjaju suva stabala Obilazak lokacije u Velikom parku na Paliću na kojoj se uklanjaju suva stabala Obilazak lokacije u Velikom parku na Paliću na kojoj se uklanjaju suva stabala Obilazak lokacije u Velikom parku na Paliću na kojoj se uklanjaju suva stabala Obilazak lokacije u Velikom parku na Paliću na kojoj se uklanjaju suva stabala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 3826
Povezane teme

palić

Park Palić

veliki park

marta dobo

jp palić ludaš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.