Komentara: 2
Pregleda: 2423

Počinje kviz za osnovce „Čitam i skitam“

03.02.2021. u 11:34h
Izvor: TV Subotica
Počinje kviz za osnovce „Čitam i skitam“

Gradska biblioteka Subotica organizuje 13. po redu kviz za podsticanje čitanja u osnovnim školama „Čitam i skitam“. Kviz će trajati tokom februara i marta, biće održan u skladu sa epidemiološkim merama, a svi ostali uslovi koje đaci treba da ispune su isti kao i prethodnih godina.

- Potrebno je da deca produže članarinu da bi učestvovala u kvizu, koja košta 300 umesto 800 dinara, kao i do sada. Kviz će trajati tokom februara i marta, a deca na našem sajtu popunjavaju onlajn upitnik. Potrebno je da popune stranice kviza, pažljivo pročitaju i sve što im treba se nalazi u samom upitniku - kaže Marijana Tenodi iz Gradske biblioteke.

Počinje kviz za osnovce „Čitam i skitam“Ovogodišnji „Čitam i skitam“ biće posvećen drvetu, pa je slogan kviza „Gde god nađeš zgodno mesto, tu drvo posadi“.

- Svi vrlo dobro znamo koliko nam je drvo važno u svim oblastima života, pa nam je ideja bila da to obradimo kroz različite teme, književne, naučne ili kroz neke zanimljivosti, odnosno ponudićemo deci određene sadržaje o drvetu, drveću, ekologiji i tome slično - objašnjava Bernadica Ivanković iz Gradske biblioteke.

Počinje kviz za osnovce „Čitam i skitam“

Svi učesnici kviza takođe će učestvovati i u izvlačenju nagrada 2. aprila, na Međunarodni dan knjiga za decu.

- I ove godine smo pripremili brojne nagrade za učesnike kviza. Glavna nagrada će biti bicikl, kao i svake godine, a očekuje ih mnoštvo nagrada prijatelja knjige i čitanja, koji svake godine učestvuju u ovom kvizu - dodaje Ivanković.

Kako uobičajene prezentacije kviza „Čitam i skitam“ po subotičkim osnovnim školama ove godine nisu moguće, iz Gradske biblioteke poručuju da će se prilagoditi situaciji i učenike sa pravilima kviza bliže upoznati onlajn.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2423
Povezane teme

gradska biblioteka

gradska biblioteka subotica

osnovci

kviz čitam i skitam

kviz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.