Komentara: 14
Pregleda: 5696

Počinje "Dužijanca"

21.04.2015. u 17:24h
Izvor: Radio Subotica
Blagoslovom žita na parceli Stipana i Blaženke Šarčević u Starom Žedniku u subotu počinje prva manifestacija "Dužijance".
Počinje "Dužijanca"

Kako je rekao direktor Udruženja bunjevačkih Hrvata Marinko Piuković manifestacija počinje u 17 sati misom u žedničkoj crkvi, a nakon toga će biti obavljen i blagoslov žita. On je rekao da će i ove godine "Dužijanca" imati veliki broj manifestacija, među kojima će centralna biti održana 9. avgusta.

Potpredsednik Udruženja Lazo Vojnić Hajduk rekao je da je organizatorima u planu da "Dužijancu" obogate turističkim sadržajima, a kao glavnu ideju naveo je izradu projekta stalne lokacije na kojoj bi se održavalo "Takmičenje risara", o čemu je juče bilo reči i na sastanku s gradonačelnikom Jeneom Maglaijem. Kako je naveo, uz etno salaš, stare mašine, stoku i živinu, na toj bi se lokaciji uzgajale i stare sorte žita, a objekat bi tokom cele godine bio otvoren za posetioce.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 5696
Povezane teme

dužijanca

dužijanca 2015

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.