Komentara: 12
Pregleda: 3715
Foto

Početak klizališne sezone na Stadionu malih sportova od srede, 8. decembra

04.12.2021. u 09:40h
Izvor: Subotica.com
Građani-rekreativci i sportisti od srede moći će da koriste ledenu ploču na Stadionu malih sportova, s obzirom da je u toku postavljanje leda i završna priprema opreme i infrastrukture za novu klizališnu sezonu.
Početak klizališne sezone na Stadionu malih sportova od srede, 8. decembra

Po rečima Čile Goli, člana Gradskog veća zaduženog za oblast komunalnih delatnosti i razvoja, Gradsko klizalište je u funkciji već 52 godine. Kako kaže, ovo je veoma važan sadržaj za Subotičane tokom zimskog perioda, atraktivan za sve generacije.

- Kroz razgovor sa upravom JKP "Stadion" utvrdili smo koje je najbolje vreme da se krene sa postavljanjem ledene ploče, a s obzirom da do 1. decembra nam vremenske prilike nisu išle na ruku, odlučili smo da pre nekoliko dana uključimo mašine za pravljenje leda - objasnila je Goli. - Tokom godine smo vodili razgovore sa sportskim klubovima, saslušali smo njihove zahteve i obezbedili smo određena sredstva u gradskom budžetu čime ćemo pojačati kapitalno održavanje.

Što se tiče natkrivanja, odnosno "zatvaranja klizališta" kako bi se klizališna sezona produžila, po tom pitanju nema ništa novo - projekat tehničke dokumentacije je izrađen, ali nije izvesno kada će se krenuti u realizaciju.

- Projekat imamo, tražimo način kako da obezbedimo sredstva. Pokušaćemo tokom naredne godine da ta sredstva zatražimo iz viših nivoa vlasti - dodaje Goli.

PRAZNIČNI DUH U CENTRU GRADA - Za nekoliko dana treba da bude postavljeno i manje montažno klizalište u cenru grada, koje će biti locirano kod Spomenika svetom trojstvu, ušuškano u novogdišnji ambijent i svetlosnu dekoraciju koja takođe treba da se upali u narednim danima. Uz "winterfest" koji se večeras svečano otvara, i jelku koja se ovih dana kiti, centar grada će, čini se, biti nikada sadržajniji i ukrašeniji, u prazničnom duhu.

Direktorka JKP "Stadion", Tamara Dimitrioski, poručila je da su u toku radovi na formiranju ledene ploče na Gradskom klizalištu, nakon postavljanja gume, farbanja ograde i "osvežavanja" zatvorenih prostora koje je obavljeno u drugoj polovini novembra.

- Iz gradskog budžeta obezbeđen je novac za saniranje glavnih kolektorskih cevi, čime smo sprečili dalje gubljenje antifriza, ali i novac za kupovinu nove mašine za ravnanje leda - rekla je Dimitrioski.

Zbog epidemiološke situacije i ove godine važiće specifična pravila što se tiče broja ljudi, a to je do stotinu na ledu, a kovid redari će apelovati na posetioce da drže propisanu distancu.

Klizalište će raditi svakodnevno u tri termina - od 10 do 12 časova, od 14 do 16 časova i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 200 dinara za odrasle, dok je za decu do 5 godina, u pratnji roditelja, ulaz besplatan. Kao i ranijih godina na Gradskm klizalištu mogu da se iznajme, ali i naoštre klizaljke.

Tokom učeničkog raspusta JKP "Stadion" je predvidelo održavanje više zanimljivih sadržaja za najmlađe, a obezbeđene u i vredne nagrade.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 12
Pregleda: 3715
Povezane teme
klizalište subotica klizanje gradsko klizalište klizališna sezona čila goli tamara dimitrioski
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.