Komentara: 12
Pregleda: 5904
Foto

Početak klizališne sezone na Stadionu malih sportova od srede, 8. decembra

04.12.2021. u 10:40h
Izvor: Subotica.com
Građani-rekreativci i sportisti od srede moći će da koriste ledenu ploču na Stadionu malih sportova, s obzirom da je u toku postavljanje leda i završna priprema opreme i infrastrukture za novu klizališnu sezonu.
Početak klizališne sezone na Stadionu malih sportova od srede, 8. decembra

Po rečima Čile Goli, člana Gradskog veća zaduženog za oblast komunalnih delatnosti i razvoja, Gradsko klizalište je u funkciji već 52 godine. Kako kaže, ovo je veoma važan sadržaj za Subotičane tokom zimskog perioda, atraktivan za sve generacije.

- Kroz razgovor sa upravom JKP "Stadion" utvrdili smo koje je najbolje vreme da se krene sa postavljanjem ledene ploče, a s obzirom da do 1. decembra nam vremenske prilike nisu išle na ruku, odlučili smo da pre nekoliko dana uključimo mašine za pravljenje leda - objasnila je Goli. - Tokom godine smo vodili razgovore sa sportskim klubovima, saslušali smo njihove zahteve i obezbedili smo određena sredstva u gradskom budžetu čime ćemo pojačati kapitalno održavanje.

Početak klizališne sezone na Stadionu malih sportova od srede, 8. decembra

Što se tiče natkrivanja, odnosno "zatvaranja klizališta" kako bi se klizališna sezona produžila, po tom pitanju nema ništa novo - projekat tehničke dokumentacije je izrađen, ali nije izvesno kada će se krenuti u realizaciju.

- Projekat imamo, tražimo način kako da obezbedimo sredstva. Pokušaćemo tokom naredne godine da ta sredstva zatražimo iz viših nivoa vlasti - dodaje Goli.

PRAZNIČNI DUH U CENTRU GRADA - Za nekoliko dana treba da bude postavljeno i manje montažno klizalište u cenru grada, koje će biti locirano kod Spomenika svetom trojstvu, ušuškano u novogdišnji ambijent i svetlosnu dekoraciju koja takođe treba da se upali u narednim danima. Uz "winterfest" koji se večeras svečano otvara, i jelku koja se ovih dana kiti, centar grada će, čini se, biti nikada sadržajniji i ukrašeniji, u prazničnom duhu.

Direktorka JKP "Stadion", Tamara Dimitrioski, poručila je da su u toku radovi na formiranju ledene ploče na Gradskom klizalištu, nakon postavljanja gume, farbanja ograde i "osvežavanja" zatvorenih prostora koje je obavljeno u drugoj polovini novembra.

- Iz gradskog budžeta obezbeđen je novac za saniranje glavnih kolektorskih cevi, čime smo sprečili dalje gubljenje antifriza, ali i novac za kupovinu nove mašine za ravnanje leda - rekla je Dimitrioski.

Početak klizališne sezone na Stadionu malih sportova od srede, 8. decembraZbog epidemiološke situacije i ove godine važiće specifična pravila što se tiče broja ljudi, a to je do stotinu na ledu, a kovid redari će apelovati na posetioce da drže propisanu distancu.

Klizalište će raditi svakodnevno u tri termina - od 10 do 12 časova, od 14 do 16 časova i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 200 dinara za odrasle, dok je za decu do 5 godina, u pratnji roditelja, ulaz besplatan. Kao i ranijih godina na Gradskm klizalištu mogu da se iznajme, ali i naoštre klizaljke.

Početak klizališne sezone na Stadionu malih sportova od srede, 8. decembra

Tokom učeničkog raspusta JKP "Stadion" je predvidelo održavanje više zanimljivih sadržaja za najmlađe, a obezbeđene u i vredne nagrade.

Izvor: Subotica.com
Priprema za otvaranje klizališne sezone Priprema za otvaranje klizališne sezone Priprema za otvaranje klizališne sezone Priprema za otvaranje klizališne sezone Priprema za otvaranje klizališne sezone Priprema za otvaranje klizališne sezone Priprema za otvaranje klizališne sezone Priprema za otvaranje klizališne sezone
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 5904
Povezane teme

klizalište subotica

klizanje

gradsko klizalište

klizališna sezona

čila goli

tamara dimitrioski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.