Komentara: 18
Pregleda: 6961
Foto

Počeo XII Zimski vašar - „Winterfest“

05.12.2023. u 12:32h
Izvor: Subotica.com
Subotička praznična čarolija je počela. Novogodišnja rasveta je zasijala a u centru grada počeo je „Winterfest“, 12. po redu.
Počeo XII Zimski vašar - „Winterfest“

I ove godine novogodišnji vašar okupio je 59 izlagača iz cele Srbije koji su predstavili svoje proizvode – ručne radove, suvenire, ukrase,  igračke, slatkiše, suhomesnate prerađevine, med, vino, rakiju... Nisu izostali ni štandovi koji pripremaju hranu i nezaobilazno kuvano vino i „kurtoš“ kolač.

- „Winterfest“ nam već tradicionalno najavljuje svečarsko raspoloženje, božćne i novogodišnje praznike. Drago mi je da su tu verni izlagači, koji izlažu svoje prelepe proizvode, dela njihove veštine i posvećenosti, ali tu su i novi iz raznih delova Srbije To je pokazatelj da sem što najavljuje praznični duh, „Winterfest“ je i prilika da svoje proizvode predstave široj javnosti – poručio je Srđan Samardžić, član Gradskog veća za privredu.

Počeo XII Zimski vašar - „Winterfest“

Jedna od omiljenih subotičkih manifestacija ima i humanitarni karakter, te je kao i ranije jedna kućica namenjena prikupljanju dobrotvornog priloga.

- Svake godine je jedan paviljon namenjen skupljanju humanitarne pomoći a tokom prošlogodinjeg „Winetfestu“ skupljeno je 120.550 dinara a taj novac ćemo predati Crvenom krstu, odnosno Narodnoj kuhinji koja funkcioniše u okviru njega – istakao je Aleksandar Aleksić, direktor JKP „Subotičke pijace“. – Ove godine imamo 62 štanda, svi raspoloživi kapaciteti su izdati, što potvrđuje da je inetersovanje za učešće na „Winetfestu“ i dalje veliko. Sa nama su već prepoznatljivi preduzetnici, zanatlije, poljoprivredna gazdinstva i ljudi koji stvaraju rukotvorine. Verujem da će svi posetioci pronaći nešto za sebe.

Počeo XII Zimski vašar - „Winterfest“

U ime subotičke organizacije Crvenog krsta na donaciji se zahvalio Miodrag Varo, ističući da je svaka pomoć itekako značajna.

- Ne samo da je vreme darivanja, već je i zimski period inače teži za socijalno ugroženo stanovništvo. JP „Subotičke pijace“ u kratko vremenskom periodu ponovo izdvaja za Narodnu kuhinju, zahvaljujemo se njima i svim izagačima. Donacija će biti utrošena na kupovinu prehrambenih artikala i drugih potrepština, kako bi se socijalno ugroženima olakšao ovaj period – dodaje Varo.

Počeo XII Zimski vašar - „Winterfest“

Ovogodišnji „Winterfest“ trajaće do 8. januara.

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje Winterfest-a Svečano otvaranje Winterfest-a Svečano otvaranje Winterfest-a Svečano otvaranje Winterfest-a Svečano otvaranje Winterfest-a Svečano otvaranje Winterfest-a Svečano otvaranje Winterfest-a Svečano otvaranje Winterfest-a
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 3 nedelje
Komentara: 18
Pregleda: 6961
Povezane teme

winterfest subotica

novogodišnji vašar

zimski vašar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.