Komentara: 0
Pregleda: 1587

Počeo Guitar open festival

14.05.2010. u 14:32h
Izvor: RTV Yueco
<p>U dvorani pozori&scaron;ta &bdquo;Deže Kostolanji" preksinoć je započeo četvrti Guitar open festival, internacionalni festival klasične gitare, koji je pre svega zami&scaron;ljen kao podsticaj mladim talentima iz Srbije i regiona.</p>
Počeo Guitar open festival

Tokom prethodne tri godine festival je uspeo da se afirmiše i stekne poklonike, tako da je za ovogodišnji prijavljen najveći broj učesnika do sada. Festival je koncertom otvorio poznati francuski umetnik na gitari Tibo Kovin.

Pored koncertnog, odnosno revijalnog dela, festival čini i takmičenje iz klasične gitare, kao i edukativni deo na kojem časove gitare drže poznati umetnici. Zoran Anić, direktor festivala, kaže da su se na takmičenje prijavila 74 učesnika sa raznih strana.

- Ima ih iz cele Srbije, iz Trsta, Udina, Ljubljane, Moskve... Ima ih i mladih, ali i iznad 30 godina. Što se tiče revijalnog dela, trudimo se da dovedemo i naše umetnike, jer smo u samom svetskom vrhu sviranja gitare, ali i umetnike sa strane. Tu su Tibo Kovin iz Francuske, Ognjen Grčak iz Srbije, slovenački sastav „Arnič - Turudić quartet", gitaristički kvartet „Gitarsi"...

Novina ove godine je i filmski deo - Guitar open cinema, tokom kojeg će biti prikazan film „Legendarni gitaristi". Takođe, ove godine je festival prešao i državnu granicu, što znači da se istovremeno održava i u Kiškunhalašu, mađarskom gradu sa kojim je potpisan sporazum o kulturnoj saradnji.

Guitar open festival traje do do subote, 15. maja.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1587
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.