Komentara: 2
Pregleda: 3505
Video
Foto

Počeo 21. „Interetno“ festival

25.08.2022. u 12:58h
Izvor: Subotica.com
Svečanom povorkom učesnika u narodnim nošnjama i nastupom folklornih ansambala iz Mađarske, Crne Gore, Slovačke, Slovenije i Srbije sinoć je podignuta zavesa 21. „Interetno“ festivala. Do subote, 27.avgusta, Subotičani će moći da uživaju u plesnoj panorami, koncertima, posete neku od radionica za najmlađe ili se upoznaju sa starim i već pomalo zaboravljenim zanatima.
Počeo 21. „Interetno“ festival

Manifestaciju je otvorio graonačelnik Stevan Bakić poručujući da je ona primer multikulturalnosti koja je jedan od simbola Subotice i da će zbog toga uvek moći da računa na podršku grada.

- Pored bogatog kulturnog programa, posetioci i učesnici ove manifestacije moći će da uživaju u brojnim pratećim programima i u Etnopolisu – gradu u centru našeg grada, gde se spajaju tradicionalno i moderno – moći će da pogledaju i izložbu starih zanata – istakao je gradonačelnik Bakić. - Činjenica je, takođe, da od Subotice, grada prepoznatljivog po prožimanju različitih kultura, toleranciji i skladnom suživotu pripadnika više od dvadeset različitih nacionalnosti, gotovo da nema boljeg mesta za promociju interkulturalnosti i međusobnog poštovanja. U našem gradu ljudi se jako dobro razumeju, iako govore različitim jezicima, u našem gradu različitost se čuva, neguje i doživljava kao prednost, a ne kao nešto što nas deli i razdvaja.

Počeo 21. „Interetno“ festival

Gradonačelnik je podsetio da gosti festivala dolaze iz Mađarske, iz Kečkemeta i Kiškunhalaša, što takođe svedoči o velikom prijateljstvu između Srbije i Mađarske, koje su nekoliko puta potvrdili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban.

Da mnogobrojni Subotičani i gosti koji godinama dolaze na festival čine srž ove smotre muzike i pleas poručila je Marta Takač, predsednica  Mađarskog kulturnog centra „Nepker“.

Počeo 21. „Interetno“ festival

- Svi kvaliteti koje imamo tokom godine se kulminišu u “Interetno” festival, koji je podržan planovima, marljivim radom i istrajnošću. Ali sve to vredi, jer je ovo mesto gde se susreću prijatelji, gde se uživa sa gostima  iz naše zemlje i okruženja koji su nam doneli lepotu u grad - rekla je Marta Takač.

Počeo 21. „Interetno“ festival

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje 21. Interetno festivala Svečano otvaranje 21. Interetno festivala Svečano otvaranje 21. Interetno festivala Svečano otvaranje 21. Interetno festivala Svečano otvaranje 21. Interetno festivala Svečano otvaranje 21. Interetno festivala Svečano otvaranje 21. Interetno festivala Svečano otvaranje 21. Interetno festivala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3505
Povezane teme

interetno

interetno festival

program interetno festivala

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.