Komentara: 0
Pregleda: 2035
Foto

Počeo 13. festival „Desire Central Station“

20.11.2021. u 17:05h
Izvor: Subotica.com
Predstavom „Omma“, čuvenog koreografa Jožefa Nađa, u pozorištu „Deže Kostolanji“ sinoć je podignuta zavesa 13. Međunarodnog festivala savremenog pozorišta „Desire Central Station“.
Počeo 13. festival „Desire Central Station“

Pod sloganom „Istorija i ti" u Subotici  do 29. novembra publiku očekuju brojne predstave koje će se igrati na sceni „Jadran" i „Kostolanji Deže“.

- Iako je trinaesti po redu, i dalje imamo stres i leptiriće u stomaku, jer je neka vrsta praznika kada dođemo do ovog trenutka.  Predstave jesu rasprodate, ali gledaoci treba da zovu, uvek se može naći poneka karta. Pratili su nas brojni izazovi, imamo koreografske produkcije, dramske predstave a muzika je uvek deo festivala koja je sad u glavnom programu. Predstave ne biramo po scenskom jeziku, već d ali su one značajne u sadržajnom i estetskom, umetničkom smislu – ističe Andraš Urban, osnivač „Desire“ festivala. – Zadovoljni smo odnosom građana prema ovom festivalu, kada ga radimo uvek imamo osećaj da smo dobrodošli i da ovaj festival jeste festival svih nas.

Počeo 13. festival „Desire Central Station“Počeo 13. festival „Desire Central Station“

Narednih dana publika će moći da pogleda i predstave „Bludni dani kuratog Džonija“, "Soundtrak za film koji nikada nije snimljen", "Vivisekcija kredenca", "Mrtva Trka", "Dvostruki život", "Histori od maderfakers", "Mefisto" "Sedam strahova", "Mistero Buffo", "Kretanje", "Amber" i "Tri zime".

- Posebno sam ponosan na to što će se na festivalu igrati i predstava "Strah", poslednji autorski projekat Igora Vuka Torbice, inspirisan dramskim tekstovima Franca Ksavera Kreca. To je jedna topla ljudska priča, poslednja režija sada već pokojnog mladog reditelja i vrlo nam je žao što može doći samo njegova predstava, a ne i on, ali to je život – dodaje Urban.

Počeo 13. festival „Desire Central Station“

Više o programu pogledajte na sajtu "Desire" festivala.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje "Desire 2021" festivala Otvaranje "Desire 2021" festivala Otvaranje "Desire 2021" festivala Otvaranje "Desire 2021" festivala Otvaranje "Desire 2021" festivala Otvaranje "Desire 2021" festivala Otvaranje "Desire 2021" festivala Otvaranje "Desire 2021" festivala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2035
Povezane teme

pozorište kostolanje deže

andraš urban

desire festival

pozorište kostolanji deže

pozorište deže kostolanji

desire central station

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.