Komentara: 12
Pregleda: 4948

Počelo ukrašavanje grada za predstojeće praznike

13.11.2017. u 15:01h
Izvor: Subotica.com
Počelo ukrašavanje grada za predstojeće praznike

Ukrašavanje grada za predstojeće božićne i novogodišnje praznike počelo pre nedelju dana, a iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, kažu da su ove godine nabavljeni novi ukrasi, koji će biti postavljeni u centru grada. Reč je o 96 belih LED lančanica, dužine 8 metara i 40 ledenica sa "padajućim svetlom", dužine 89 cm.

Tradicionalno ukrašavanje našeg grada, ove godine će obuhvatiti i stubove korintskog stila Narodnog pozorišta. Ideja je da se neposredno iznad kružne lajsne, stub obuhvati perforiranom i plastificiranom metalnom trakom. Za tu traku će se vezati svetleće LED lančanice, koje će se spuštati niz kanelure stuba. Svaki stub ima 16 kanelura, što znači da će se postaviti 16 lančanica po stubu - kaže Neđo Kovačević, iz nadležnog preduzeća, dodajući da će se ledenicama sa "padajućim svetlom" dodatno ukrasiti svečani ulaz Gradske kuće.

Počelo ukrašavanje grada za predstojeće praznike

Osim centra, kao i prethodnih godina, biće ukrašen prostor koji obuhvata ulice Maksima Gorkog, Đure Đakovića, Petefi Šandora, Matije Gupca, Zmaj Jovinu, trg Sinagoga i trg Žrtava fašizma. Van ovog prostora, ukrasiće se i kružni tok kod Aleje Maršala Tita, pa sve do Hale sportova.

Takođe, biće ukrašeni i centri prigradskih naselja, među kojima su Palić, Čantavir, Bajmok, Tavankut, Stari Žednik, Bački Vinogradi, Hajdukovo i Đurđin.

Za ukrašavanje, ove godine iz budžeta Grada je izdvojeno dva miliona dinara.

Počelo ukrašavanje grada za predstojeće praznike

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 4948
Povezane teme

dekorativna rasveta

led rasveta

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

ukrašavanje grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.