Komentara: 10
Pregleda: 4690
Foto

Počelo uklanjanje devastiranih objekata u Vikend naselju

03.06.2023. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Juče je počelo uklanjanje oronulih i devastiranih objekata u Vikend naselju na Paliću.
Počelo uklanjanje devastiranih objekata u Vikend naselju

U narednom periodu biće uklonjeno ukupno 12 bespravno sagrađenih objekata u Vikend naselju koje građani nazivaju palićki "Bejrut".

- U potpunosti smo se držali procedure i zakona i zahvaljujući tome je čitav ovaj proces bio poprilično složen. Odluci o uklanjanju objekata prethodilo je utvrđivanje činjenica od strane gradskih inspektora da se radi o objektima koji nisu za korišćenje, odnosno da ih nije moguće adaptirati, potom se utvrđivalo jesu li objekti sagrađeni u skladu sa zakonom, a Sekretarijat za građevinarstvo je utvrdio da su nezakonito izgrađeni i na kraju je ustanovljeno da nema pravnog osnova za legalizaciju ovih objekata - pojasnio je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine preduzeća "Park Palić"- U perspektivi, najverovatnije sličnu sudbinu doživeće još 4 objekta, ali pošto postupak nije u potpunosti okončan, sačekaćemo kako bismo 100 odsto bili sigurni da nikome ne kršimo nikakvo pravo.

Počelo uklanjanje devastiranih objekata u Vikend naseljuIz preduzeća "Park Palić" poručuju da se uređenje Vikend naselja nastavlja i nakon uklanjanja devastiranih objekata.

Ovo je kraj palićkog "Bejruta" i početak novog Vikend naselja. Placevi na kojima se nalaze objekti za rušenje biće očišćeni i uređeni. Oni su u vlasništvu Grada i predstavljaju pravo bogatstvo, pošto će biti pripremljeni za dalju prodaju, pa će Grad imati veliku šansu da zaradi - istakla je Valerija Denč, direktorka preduzeća "Park Palić".

Počelo uklanjanje devastiranih objekata u Vikend naseljuDenč navodi da nisu uspeli da stupe u kontakt sa vlasnicima ukupno 32 objekta, te će u narednom periodu ponovo pokušati da ih kontaktiraju.

Postoje i oronuli objekti koji su u privatnom vlasništvu, pa ponovo molim vlasnike da krenu u adaptaciju, jer je cilj da očistimo Vikend naselje i da ono postane jedan od najlepših delova Palića - zaključuje sagovornica.

Izvor: Subotica.com
Početak radova na uklanjanju nelegalnih i oronulih objekata u Vikend naselju na Paliću Početak radova na uklanjanju nelegalnih i oronulih objekata u Vikend naselju na Paliću Početak radova na uklanjanju nelegalnih i oronulih objekata u Vikend naselju na Paliću Početak radova na uklanjanju nelegalnih i oronulih objekata u Vikend naselju na Paliću Početak radova na uklanjanju nelegalnih i oronulih objekata u Vikend naselju na Paliću Početak radova na uklanjanju nelegalnih i oronulih objekata u Vikend naselju na Paliću Početak radova na uklanjanju nelegalnih i oronulih objekata u Vikend naselju na Paliću Početak radova na uklanjanju nelegalnih i oronulih objekata u Vikend naselju na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 meseci i 3 nedelje
Komentara: 10
Pregleda: 4690
Povezane teme

palić

Park Palić

ištvan pastor

vikend naselje

valerija denč

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.