Komentara: 2
Pregleda: 3268

Počelo sistematsko košenje ambrozije na oko 350.000 kvadrata

12.08.2014. u 16:50h
Izvor: Subotica.com
U Subotici je u toku košenje parložne trave, korova i ambrozije na oko 350.000 kvadratnih metara neizgrađenog gradskog zemljišta, a novo košenje predviđeno je do kraja septembra. Komunalni nadzornik za održavanje čistoće grada u Gradskoj upravi Arpad Koso rekao je Tanjugu da košenje u ovom programu vrednom tri miliona dinara vrši Javno komunalno-preduzeće "Čistoća i zelenilo", saopšteno je iz Tanjuga
Počelo sistematsko košenje ambrozije na oko 350.000 kvadrata

Na pitanje zbog čega se čekalo do avgusta, Koso je rekao da je košenja korova bilo i ranije na osnovu inspekcijskih rešenja, od slučaja do slučaja, a da se sada kosi zbog toga što je ambrozija, izuzetno alergeni korov, trenutno u najboljem stadijumu za košenje.

"Ambrozija je sada u tom stadijumu kada se može intenzivno protiv nje boriti jer, nažalost, takva je biljka da kad se pokosi, ona u roku od tri nedelje ponovo niče toliko da opet može da baci polen. Zato se vrše ta dva kruga. Da smo ranije počeli kositi, ne bi bilo tog efekta kao kada se kosi baš kada je pred bacanjem polena", rekao je Koso Tanjugu.

On je dodao da se u gradu kosi pet do šest puta godišnje, na osnovu programa koji određuje Direkcija za izgradnju grada, što obavlja "Čistoća i zelenilo".

"Kao nadzornik, zadovoljan sam kad se izvrši bilo koji nalog, rešenje ili program. Kao građanin isto imam primedbe kao i svi ostali. Trebalo bi još više površina kositi. Nažalost, sredstva su ograničena i može se raditi onoliko koliko sredstava ima", rekao je Koso Tanjugu.

Kvalitet izvedenih radova on ocenjuje kao diskutabilan i dodaje da "Čistoća", u slučaju da ih ima, otklanja primedbe.

"Imaju i oni tehničkih problema, to naravno uzimamo u obzir, i malo ljudstva. Traktorom, kada su velike površine u pitanju, može se relativno brzo i lako raditi. Tamo gde idu ljudi sa kosačicama, tamo je drugačije - malo ljudi, puno lokacija i onda dolazi do zastoja i kasnijih popravljanja", dodao je Koso.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3268

Povezana vest

Povezane teme

ambrozija

sezona alergija

košenje trave

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.