• Pregleda: 1982

Počelo jesenje čišćenje grada

Počelo jesenje čišćenje grada

Akcija jesenjeg spremanja i uređenja grada počela je juče. Direkcija za izgradnju grada Subotica za akciju je izdvojila 3,3 miliona dinara što je skoro tri puta više nego prošle godine kada je izdvojeno 1,2 miliona dinara. Akciju će realizovati Javno komunalno preduzeće "Čistoća i zelenilo" i Društveno preduzeće "Komval".

Program jesenjeg čišćenja grada predviđa da se grad čisti u etapama. Prvo će se sakupljati i odvoziti čvrsti i kabasti otpad iz domaćinstava i prečišćavaće se blokovsko zelenilo. Paralelno sa akcijom saniraće se tri deponije smeća.

U prolećnoj akciji čišćenja smeća ove godine je Čistoća je sakupila 3000 metara kubnih smeća, a preduzeće “Komval” 1200 kubika smeća. U Čistoći kažu da veruju da će tokom jesenje akcije biti sakupljeno manje smeća.

Cilj akcije je da se smanji broj gradskih deponija. Akcija predviđa i uređenje parkova i zelenih površina, kao i uklanjanje otpadaka iz malih divljih deponija u subotičkim naseljima.

Ukoliko smeće odlažete ispred svojih kuća ili na neadakvatan način kazne se kreću od 2.500 do 500.000 dinara u zavisnosti da li se radi o fizičkom ili pravnom licu. Program će se sprovoditi pod nadzorom Direkcije za izgradnju i pod kontrolom Službe za inspekcijsko-nadzorne poslove grada Subotica. Akcija traje do 21.novembra.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.